Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil’den Liposuction açıklaması

Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil’den Liposuction açıklaması
Liposuction (Liposakşın) istenmeyen vücut bölgelerindeki yağların çok ince kanüller yardımıyla vücuttan alınması işlemine verilen isimdir. İşlem vücudun tüm yüzeysel kısımlarına uygulanabilmekte, en çok karın, sırt, bel, kol, uyluk ve çene altına yapılmak

Doç. Dr. Yakup Çil, 1997 yılında tıp fakültesini bitirdi. 2005 yılında Plastik Cerrahi Uzmanı oldu. 2015 yılında girdiği doçentlik sınavında başarılı olarak doçent ünvanını alan Dr. Çil'in 40'dan fazla uluslararası yayını, uluslararası ve ulusal kitap bölümü yazıları yayınlanmıştır. El, yüz, meme ve estetik cerrahi konusunda yeni teknikleri literatüre kazandırma başarısını göstermiştir. Trafik kazası sonrası ortadan ayrılan yüzün birleştirlmesi ve 1  mm den küçük damarların süper mikocerrahi ile bağlanması işlemleri gibi çok ekstrem işlemlerle daha önce gündeme gelen Dr Çil serbest olarak Plastik Cerrahi konusunda çalışmalarına devam etmektedir.

untitled-1.jpghjjj.jpg

Sırt ve bel bölgesine yapılacak liposakşın işleminin cilt üzerindeki planı
Dünyada halen en fazla yapılan estetik cerrahi işlemidir. Liposakşın yapılması planlanan vücut bölgeleri ameliyat öncesinde cilt üzerine yapılan çizimler ile işaretlenmektedir. Liposakşın ameliyatı başlangıcında  liposakşın yapılacak bölgeye özel solüsyonlar enjekte edilmektedir. Liposakşın işlemi sırasında kullanılan kanüller ciltte yapılan 4-5 mm lik çok küçük kesiler ile cilt altı bölgesine yerleştirilmektedir. Liposakşın sırasında kullanılan solüsyonlardan en çok bilineni tümesan solüsyonu olarak adlandırılmaktadır. Yağ dokusunun çekileceği bölgeye enjekte edilen(verilen) solüsyonlar hem yağ hücrelerinin parçalanarak daha kolay vücuttan alınmasını sağlamakta hem de ameliyat sonrası kişinin ağrısının azalmasını sağlamaktadır. 

untitled-1.jpgnbb.jpg
                                       Liposakşın ile alınan yağ dokusu

Liposakşın ameliyatından sonra işlem yapılan bölgelerde ödem adı verilen sıvı birikmesi sonucu şişmeler meydana gelmektedir. Ameliyat yapılan bölgelerde oluşan şişmelerin azalması ve geçmesi için özel korseler liposakşın ameliyatı bitiminde kişiye giydirilmektedir. Bu korselerin yüz ve kol bölgesinde yaklaşık 2 hafta, karın, bel, sırt ve uyluk bölgelerinde yaklaşık 3 hafta süreyle sürekli giyilmesi gerekmektedir. Ameliyat sonrası liposakşın bölgelerinde geçici morarmalar oluşabilmekte ve  yaklaşık 2 hafta içinde bu morarmalar kendiliğinden geçmektedir. Liposakşın işlemi genel(uyutularak) veya çok küçük alanlar için lokal anestezi altında yapılabilmektedir.

untitled-1.jpgddsdc.jpg

Karın bölgesine liposakşın işlemi ve Karın bölgesine yapılacak liposakşın işleminin cilt üzerindeki planı

Genel(uyutularak) yapılan ameliyat sonrasında kişi 1 gece hastanede kaldıktan sonra hastaneden taburcu olabilmektedir. Anlattığımız teknik klasik liposakşın işlemini tanımlamaktadır. 1990 yıllarından sonra ultrason dalgalarının kullanıldığı vaser liposakşın olarak adlandırılan veya lazer ışınlarınında liposakşın işlemine dahil edildiği lazer liposakşın işlemleride yaygın olarak kullanıma girmiştir. Teknolojinin gelişmesi ile ultrason ve lazer ışınlarının kullanılması kişilere daha etkili ve daha konforlu liposakşın yapabilme imkanını ortaya çıkarmıştır.

untitled-1.jpgdvdvd.jpg
                                             Kol bölgesine yapılan lazer liposakşın 

 Bilmemiz gereken en önemli nokta liposakşın işlemi kesinlikle kilo verdirme ameliyatı değildir. Kişinin rejim sonrası veremediği ve geride kalmış olan bölgesel yağlanmalar ile kişide rahatsızlık oluşturan ve vücut yüzeyinde görüntüsel problemler oluşturan yağ dokularının alınması işlemidir. Ameliyattan sonrada kişiler aşırı yemek yemekten kaçınmalı, fiziksel hareketlerini azaltmadan hayatlarına devam etmelidir. Liposakşın işlemi oluşan bölgesel yağ birikimleri için tekrarlayan şekilde de yapılabilmektedir. Bu durumda kişi ilk işlemden sonra yaklaşık 9-12 aylık bir sürenin geçmesini beklemelidir. Yaz sezonu öncesi dönemde artan liposakşın işlemi, erkekler tarafından da son dönemde çok tercih edilen cerrahi işlemdir. Erkek memesinin iyi huylu büyüklüğü jinekomasti olarak bilinmekte olup,  liposakşın işlemi jinekomastide de başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. 
Sağlık turizminde çok başarılı işlemlerin gerçekleştirildiği ülkemizde, uygun kişiye uygun ameliyat planı ile yapılan liposakşın işlemi çok başarılı sonuçların elde edilebildiği bir cerrahi işlemdir. Liposakşın işlemi her mevsim döneminde yapılabilmektedir. Ameliyattan sonra korse giymek gerektiğinden kişinin çok sıcak olmayan mevsimsel dönemlerde liposakşın işlemini tercih etmesi kişi için daha konforlu olabilir. Liposakşın sırasında alınan yağ dokuları, kişinin yüz, el, meme ve popo gibi bölgelerine aynı ameliyatta nakledilebilmektedir. Böylece kişi kendi yağ hücrelerinin nakli ile daha genç bir görünüm kazanabilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir