Estetik meme ameliyatı emzirmeyi etkiler mi?

Estetik meme ameliyatı emzirmeyi etkiler mi?
Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çil’ estetik üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Halen dünyada en çok yapılan estetik işlemlerden biri estetik meme cerrahisidir. Bayanların en fazla merak ettikleri konu estetik meme ameliyatından sonra bebeğim olu

Bu soruyu cevaplayabilmek için öncelikle memenin fonksiyonunu nasıl yaptığını anlatmak faydalı olacaktır. Hamilelik döneminde prolaktin adı verilen hormonun fazla salınması ile meme dokusu hacimsel olarak büyümekte aynı zamanda gelişen süt bezlerinin yoğun faliyeti ile bebek için çok değerli bir besin olan süt oluşumunu sağlamaktadır. Oluşan süt süt bezlerinden meme başına doğru uzanan kanallar yardımıyla meme başına aktarılmaktadır. Emzirme işlemi sırasında bebeğin meme başını emerek oluşturduğu emme kuvveti ile meme bezleri tarafından oluşturulmuş olan süt bebeğin ağız içine doğru akmaktadır. Çok değerli bir besin olan ve annelerin çok arzu ettiği emzirme işlemi böylece gerçekleşmektedir. Dolayısıyla emzirme işlemi için, annenin yeterli süt oluşumu olması ve  üretilen sütün bebeğin ağzına ulaşması gerekmektedir. Estetik meme işleminde bayanın süt üretimini yapabilecek yeterli meme dokusunun ameliyatta korunması ve meme başına gelen süt kanallarına ameliyatta zarar verilmemesi gerekmektedir. Meme küçültme işleminde yapılan tekniksel çizimler ile hem yeterli meme dokusu bırakılmaya, hemde bırakılan meme dokusunun kanallarına zarar verilmemeye çalışılmaktadır. Kişide aşırı büyüdüğünde boyun ve sırt ağrısı meydana getiren, meme altında sıcak havalarda pişiklere ve yaralara yol açabilen meme dokusu uygun bir şekilde küçültülerek memenin süt fonksiyonu korunabilmektedir. 

basliksiz-vvv.jpg
Silikon meme protezinin görünümü

PEKİ EMZİRMEDEN NE KADAR SONRA MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI OLABİLİRİM?
 Emzirme döneminde aşırı büyüyebilen meme dokusunu küçülttürmek isteği son dönemlerde çok artmaktadır. Büyüyen ve süt salgılayan bir memeyi emzirme döneminde küçültmek uygun değildir. Kişinin bebeğini emzirmesi tamamlanmalıdır. Emzirme tamamlanınca meme küçülmeye ve hacmini kaybetmeye başlamaktadır. Meme dokusu emzirme öncesi döneme dönerken sarkmakta ve şekilsel olarakta deforme olabilmektedir. Emzirmeden sonra emziremin tamamlanmasını takiben yaklaşık 1 yıl süre beklemek faydalı olacaktır. Hem meme emzirme öncesi döneminin fizyolojisine dönmekte, meme küçülmekte yapılacak olan meme şekillendirme işlemi daha güzel sonuçlar sağlamaktadır. 
PEKİ BEN YANLIZ MEMEMDEKİ FAZLA CİLT SARKMALARINDAN ŞİKAYET EDİYORUM, MEME DOKUSUNA DOKUNULMASINI İSTEMİYORUM YİNE DE BEKLEMEK ZORUNDAMIYIM?
Bayanlarda çok akla gelen bu sorununda cevabı aynı olup beklemek gerekmektedir. Çünkü meme dokusu ile meme cildi bir yapının parçalarıdır. Meme dokusunu cilde bağlayan sıkı bağ yapısı vardır ve emzirme döneminden sonra meme dokusundaki şekilsel değişiklikler meme cildinide etlilemektedir. Başarılı bir estetik meme ameliyatı tüm dokuların armonisini koruyarak mümkün olabilmektedir. 
MEME KÜÇÜLTME VE MEME TOPARLAMA OLARAK BİLİNEN İŞLEM NASIL YAPILIYOR?
Öncelikle cerrah sabit olan cerrahi bölgeleri kullanarak ameliyat planını cilde silinebilir kalemlerle işaretlemektedir. Çok farklı teknikler tarif edilmiş olup, memeye uygun tekniğin planlaması cilde yapılmaktadır. Dr Çil in de literatürde snowman ( kardan adam) tekniği olarak bilinen kendisinin tarif ettiği meme toparlama yöntemi mevcuttur. Uygun teknik çiziminden sonra yaklaşık 3 saatlik bir cerrahi işlem ile meme küçültülüp şelillendirilebilmektedir.

basliksiz-3ds.jpg
Meme protezi ameliyatının deri üzerinden yapılmış olan planlaması

BEKARIM VE EVLENİP ÇOCUK DOĞURMAK İSTİYORUM. MEMEME SİLİKON MEME İMPLANTI TAKTIRIRSAM BEBEĞİM OLDUĞUNDA EMZİREBİLİRMİYİM?
En çok merak edilen soruların başında silikon emzirmeyi etkiler mi? Yaygın olarak yapılan silikon meme protezi ameliyatında cerrah meme dokusunu ve meme süt kanallarını koruduğundan kişi bebeği olursa bebeğini emzirebilmektedir. Peki silikon bebeğime süt ile geçer mi sorusuda çok merak edilen bir konu olup. Yapılan araştırmalarda meme protezindeki silikonun süt ile bebeğe geçmediğini gösteren çok sayıda çalışma mevcuttur. Gelişen tekniksel ilerlemeler ve cerrahideki yenilikler ile bayanlar emzirme konusunda tereddüte düşmeden estetik meme işlemlerini yaptırabilirler.
MEME AMELİYATI OLDUKTAN SONRA SİLİKONUMU DEĞİŞTİRMEM GEREKİRMİ?
Yıllar geçtikçe yaşlanma bütün vücutta ve dolayısıyla meme bölgesinde devam etmektedir. Meme implantları hayat boyu kullanım için üretilsede memede zamanla oluşan sarkma ve deformasyonlar devam etmekte dolayısı ile meme protezin yenilenip, memenin tekrar toparlanması işlemi zaman içerisinde gerekebilmektedir.
MEME KÜÇÜLTME OLDUM SONRASINDA BEBEĞİM OLDU VE MEMEM TEKRAR BÜYÜDÜ, TEKRAR MEME AMELİYATI OLABİLİRİYİM?
Geçirilen meme küçültme ameliyatı sonrası, olası hamilelik ve emzirme dönemlerinden sonra, kişi gerek görülür ise tekrar meme küçültme ameliyatı olabilir.
Mememi kendi yağ dokum ile büyüttürdüm. Bebeğim olursa emzirebilir miyim?
Memeyi büyütmek için kişinin kendi yağ dokusu son dönemde çok yapılan estetik işlemler arasına girmiştir.  Bu işlem sırasında meme bezlerine ve süt kanallarına zarar verilmediğinden kişi hamile kalıp bebek doğurursa bebeğini emzirebilmektedir.
Dünyada halen en fazla yapılan estetik girişimlerden biri estetik meme cerrahisidir. Uygun teknik ve planlama ile bayanlar estetik meme cerrahisinden sonra doğum yaparlarsa bebeklerini rahatlıkla emzirebilirler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir