İLGEZDİ:KİM FETÖ DİYE BAĞIRIYORSA O FETÖ’CUDUR

İLGEZDİ:KİM FETÖ DİYE BAĞIRIYORSA O FETÖ’CUDUR
15 Temmuz kalkışmasına karşı düzenlenen demokrasi mitinglerine neden katılmadığını açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,AK Parti Ataşehir İlçe binası önünde düzenlenen eylemlere katılmayı doğru bulmuyorum dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının kapanışında Ataşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Bütçesi görüşüldü. Toplantıda gündem dışı söz alarak son günlerde AK Partili yöneticilerin katledilişini gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, "AK Parti Diyarbakı Dicle ilçe başkanı hain şer odakları teröristler tarafından vurularak öldürülmüştür. Yine Van ili Başkale ilçesi başkan yardımcısı da hain şer odakları teröristler tarafından öldürülmüştür.  Ben buradan partimize karşı yapılan suikast girişimlerini özellikle lanetliyorum. İlçe başkanımız ve başkan yardımcımıza da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 
AK PARTİ GRUBUNDEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
Yapılan teklif sonrası oylanarak gruplar adına 20'şer, şahıslar adına 10'ar dakika konuşma süresi belirlendi. CHP Grubu adına bütçe tasarısı lehine Grup Başkanvekili İlhami Yavuz konuştu. CHP grubundan şahıs konuşmasını ise CHP'li Üye Tuncay Akın Orhan Yaptı. AK Parti Grubu adına üye Saim Başkan konuşurken yine AK Parti Grubundan Kaya Sözen söz alarak Meclis kürsüsünden Ataşehir Belediyesi 2017 Mali Bütçesi, 2017-2019 Yılları Stratejik Plan ve 2018-2019 Gelir Gider Tahminleri üzerine eleştiriler yaptı. 
2017 BÜTÇESİ 23 OYLA KABUL EDİLDİ
Ataşehir Belediyesi 2017-2019 Yılları Stratejik Plan Güncellemesi, Ataşehir Belediyesi 2017 Yılı Performans Programı, Ataşehir Belediyesi 2017 Yılı Mali Yılı Bütçesi ile 2018-2019 Gelir Gider Tahminleri CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından genel kurulda Meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.  AK Parti Grubu adına üye Saim Başkan, kendi adına da Kaya Sözen söz alarak gündemde görüşülen Ataşehir Belediyesi 2017 Mali Bütçesi, 2017-2019 Yılları Stratejik Plan ve 2018-2019 Gelir Gider Tahminleri üzerine eleştirilerini dile getirdiler. Bütçe üzerinde yapılan konuşmalardan sonra maddelerin oylamasına geçildi. Ad okunarak yapılan oylamada 450 milyon TL olarak teklif edilen Ataşehir Belediyesi 2017 Yılı Mali Bütçesi; AK Parti grubunun şerhi AK Partili üyelerin 14 ret oyuna karşı CHP'li 23 üyenin oyları ile kabul edildi. 
KİM FETÖ DİYE BAĞIRIYORSA O FETÖ’CUDUR
Bütçe görüşmeleri sonrasında söz alarak kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis üyelerine bütçe görüşmelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bütçe üzerine yapılan eleştirileri yanıtlayan Başkan İlgezdi, kendisi ile ilgili sosyal medyada yapılan eleştirilere de değindi. Bazı belediye meclis üyelerinin kendisi ile ilgili algı oluşturmaya çalıştığını iddia eden İlgezdi, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı meclis üyesi arkadaşlar sosyal medyadan bana ‘Neredesin yoksa FETÖ ile mi berabersin’ diyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanıyım ve buradayım. Darbe gecesi İstanbul dışındaydım. Hemen yetkili birimleri aradım ve ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını verdim. Ve yapıldı da... Doğrudur, ben sokak eylemlerine katılmadım. Ben bu kentin belediye başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanıyım. Ben bir siyasi parti önünde yapılan eyleme katılmayı doğru bulmam. Bu kentin meydanı var... Eğer bir eylem yapılacaksa kent meydanında yapılır ve herkes de bu eyleme katılır. Kim FETÖ diye bağırıyorsa inanın o FETÖ’cudur. Kimin kiminle ilişkisi var, kim çocuklarını hangi okula gönderdi bende hepsinin bilgisi var ama burada konuşmam doğru olmaz. Benim adım Battal İlgezdi, benim ilkelerim var… Ben Atatürkçü, laik, çağdaş biriyim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir