‘’SARIYER ANAYASA TARTIŞIYOR’’

‘’SARIYER ANAYASA TARTIŞIYOR’’
Sarıyer Belediyesi, Önce Demokrasi Girişimi ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği iş birliğiyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ‘’Sarıyer Anayasa Tartışıyor’’ başlıklı bir panel düzenledi.

Anayasa değişikliği hakkında bilgi sahibi olmak, tartışmak ve OHAL kapsamındaki hukuki konularda bilgilendirilmek için yapılan panelin Moderatörlüğünü CHP eski İstanbul Milletvekili Melda Onur yaptı. 
İlk olarak söz alan Genç Hukukçular Sözcüsü Pınar Dikmen, yaptıkları çalışmaları bir slayt ile anlatarak, anayasal bir kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.
Daha sonra panelistlerden Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, siyasetin geleneksel olarak eşitlikçi olmayan erkek egemen bir alan olduğunu ifade etti. Bertil, "Türkiye’de kadınlara karşı toplumsal eşitsizlikler var. Bu soruna karşılık çok az sayıda politika üretiliyor. Hükümet anayasal düzenin yerine getirilmesinden kaçınıyor. 2004 yılında anayasal düzenleme ile kadın erkek hak eşitliği anayasaya girdi. Ama buna rağmen kadınlara seçim listelerinde son sıralarda yer verildi. Gerçek toplumsal eşitliği Türkiye siyaseti üretmiyor" diye konuştu.
Son olarak, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Serkan Köybaşı “Ekolojik Anayasa’’ hakkında konuştu. Serkan da ekolojik krizin sebebinin vahşi kapitalizm olduğunu söyleyerek, "Ekolojik yeni bir düzene ihtiyacımız var. Bu yüzden doğanın haklarını koruyan yeni bir hukuksal alt yapı oluşturulmalı" dedi.
Yetkin kişiler tarafından bilgilendirmelerin yapıldığı program sonrasında panelistler katılımcıların sorularını cevapladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir