UMRE DÖNÜŞÜ KARŞILANMASI PARTİDE TEPKİ ÇEKTİ

UMRE DÖNÜŞÜ KARŞILANMASI PARTİDE TEPKİ ÇEKTİ
CHP Parti Sözcüsü Böke, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

CHP Disiplin Kurulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın "parti kurallarına aykırı hareket ettiği" yönündeki iddiaları inceleyecek.
Umre dönüşü karşılanması partide tepki çekti
Hazinedar'ın umre dönüşünde havalimanında belediye işçilerince karşılanmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir televizyon kanalında "O işçilerin oraya götürülmesi de doğru değil. Çok ciddi rahatsızlık duydum görünce. Kendi kendine dönmeliydi, bu da haber olmamalıydı" sözleriyle tepki göstermişti.

"MYK, BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DİSİPLİNE SEVK EDİLMESİ KONUSUNDA BİR KARARA VARDI"

Selin Sayek Böke "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye için hukuk derken bunu boşta kalmış bir kavram olarak söylemiyor, kendi içinde de hukuku işleten bir parti, Türkiye'de gerçek hukuku getirecek olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bahsettiğiniz bu her iki konuda da kendi hukuki çerçevesi içerisinde bugün MYK'da değerlendirmelerini yaptı, Beşiktaş Belediye Başkanımızın disipline sevk edilmesi konusunda bir karara vardı. Bundan sonra artık disiplin kurulunun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz. Bizim tartıştığımız mesele bunun bir disiplin sürecine dönüşüp dönüşmemesi meselesiydi, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de ki her vatandaşa çok değer veren bir siyaset güdüyor. Türkiye'nin 80 milyonu için ortak bir hayal kuruyor. Bu hayal demokrasiye kendini dahil edebileceği her yolun açılmasından geçiyor. İşte biz o yüzden aktif üyelik vurgusu yapıyoruz. Demokrasiye dahil olma heyecanı ve güvenini duyacakları bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Bu açıdan aktif olmayan üyelerimizde aktif konuma dönüştürecek, hep beraber bu demokrasiyi yaşatacak adımları atmak içinde bu hafta da MYK'mızda değerlendirmeler yaptık" dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir