Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

VAR, Nwakaeme, Cornelius ve duvar!

VAR, Nwakaeme, Cornelius ve duvar!

İki hafta önce Gaziantep FK-Trabzonspor maçında, Ertuğrul’un Nwakaeme’ye yaptığı bir hareket var, yedi düvelin ‘kırmızı’ dediği, VAR’dakilerin görmediği ya da görmek istemediği!
O gün VAR’da kim vardı diye soracak olursanız, tabi ki Özgür Yankaya.   
Evet, dün akşam da VAR’lık bir pozisyon vardı, VAR’da yine Özgür Yankaya vardı, uyarmadı Onur’un elle oynadığı pozisyonda…
Orta hakem uyarılsa, pozisyona bakılsa, insanların aklında soru işareti kalmasa fena mı olur?
Kayserispor’un lig değil de kupa maçlarını izleyenlere, ligin alt sıralarında mücadele ettiklerine inandırmanız için birkaç yemini arka arkaya etmeniz gerekebilir!
Dememiz o, ligde başka kupada başka oynuyorlar. Oyun disiplininden kopmuyorlar. Oyunu kendi yarı alanında kabul edip bekliyorlar. Maçın sonlarına doğru araya bir tane sıkıştırdılar mı rabbim selamet versin, neye uğradığınızı, ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz! Örnekleri çoktur.
Dün de Trabzonspor’a karşı topun arkasına geçip adeta duvar ördüler! Kouassi ile bir eksik oynayan bordo-mavililer golü bulmak için her şeyi, her yolu denediler ama ne varsa yine Nwakaeme’de var arkadaş… Sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı, daha doğrusu Trabzonspor’da kalıp kalmayacağı yılan hikayesine dönen Nwakaeme, Kouassi’nin 70 dakikada yapamadığını yapıp, Cornelius’un azı dişine yolladı meşin yuvarlağı!
Cornelius’un da hakkını teslim edelim, ilikleri donduran soğukta soğukkanlı vuruş yaptı kuzeyin kralı. Trabzonsporluların içinin ısıtan, Kayserisporluların son dakikalarda ve de rövanş için canını sıkan!
İmza parasını peşin isteyen Nwakaeme için birkaç kelam etmek gerekirse.
Trabzonspor’da paranın kalmayacağını sen de biliyorsun. Ancak bilmediğin, tahmin edemeyeceğin bir konuda bu köşenin yazarı olarak ufak bir nasihatta bulunmak isteriz:
Hangi takıma, nereye gidersen git bu kadar sevilemezsin, ayrıca bu kadar da başarılı olamazsın. Trabzonsporlular seni bağrına bastı, inanılmaz sevdiler. Bu sevgiyi, aradığın huzuru her yerde bulamayabilirsin! Futbolun, futbolcunun bu kadar çok sevildiği başka bir yer de bulamazsın. Trabzonspor’dan ayrılıp giden oyunculara sorabilirsin. Bak onlar ne diyecekler!
Netice itibariyle…
Lig’de birkaç haftadır galibiyete hasret, şampiyonluğunu ilan etmek için gün sayan bordo-mavililer, kupanın ilk ayağında duvarı Cornelius ile geçerek kupada da yollarına devam ediyorlar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aksal Yavuz Arşivi