Oh be dünya varmış!

Çaykur Rizespor, Trabzonspor maçının devre arasında, hiç kimsenin başına, sevdiklerinin yanından yöresinden geçmesini istemediği davetsiz kalp krizinin bendenize verdiği rahatsızlıktan dolayı yazılarımıza on beş gün ara verdik.
Anlayacağınız sallandık ama yıkılmadık! Bu süreçte geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimizle… Hafta arası oynanan Gençlerbirliği, Trabzonspor Ziraat Kupası maçında kalbimizi bir kez daha test ettik; çok şükür iyiyiz.
Maçla ilgili yazacaklarımıza gelince…
Trabzonspor Afrika Kupasına giden oyuncuların eksikliğini 4-5 haftadır derinden hissetti.  Eksiklerden kaynaklı arka arkaya alınan mağlubiyetler oynayanların özgüvenleriyle de oynamaya başladı ki… Bordo-mavili oyuncuların yüzünden okunuyor neler hissettikleri. Bazı oyuncuları tanımasak, bilmesek... Benzer baskıyı Abdullah Avcı’nın da yaşadığını görüyoruz. E oyuncuların ve de teknik adamların bizim gibi et, tırnak ve sinirden yaratılmış insanlar olduğunu düşünürsek…
Ona rağmen iyi oynadı, iyi mücadele etti Trabzonsporlu oyuncular… Maçın başından sonunda dek sahanın hakimiydiler…
Siz bakmayın karşılaşmanın 2-0 sona erdiğine. Bordo-mavili oyuncuların kaçırdıklarını yazmaya kalsak, ayak ve el parmaklarının sayısını bulur… Erce’nin de hakkını teslim edelim, el, ayak, kafayla karışık kurtarışlarıyla inanılmaz kurtarışlara imza attı ama yediği gollere yapacak bir şeyi yoktu.
Meunıer için bir parantez açmamız gerekirse… Trabzonspor’un Ziraat Kupası’nda yoluna devam etmesini sağlayan oyuncuların başında gelen adamdı. Belçikalı, Gençlerbirliği maçında Trabzonspor’un sağ ve sol bekinin bir sezonda yapamadığını birkaç dakikada yapıp, sezon başından bu yana ortası olmayan Eren’e attırdığı gol birçok şeyin özetiydi aslında.
Menuıer, dün de maça damgasını vuran, harika bir asist yaparak, çok da iyi oynayarak, Ziraat Kupası’ndan sonra ligde Trabzonspor’un kötü gidişine ‘dur!’, mağlubiyetlere ‘Trabzonspor’un yakasından düş artık’ diyen oyuncuydu. Defansta yaptığı kritik hamleleri de çabası, derledi toparladı defans hattını. Özetle ilaç gibi geldi Menuıer, böylelikle hem Trabzonspor’a hem de milyonlarca Trabzonsporluya derin bir nefes aldırdı çiçeği burnunda yeni transfer.
Yazımızı bitirirken, başlığı ne koyalım diye düşünürken Trabzonsporlu kardeşlerimizden maç sonu telefonumuza düşen mesajlar işimizi kolaylaştırdı; sağlığımıza kavuşup ayağa kalktıktan sonra kendi kendimize söylediğimiz cümleyi paylaştılar bizimle; oh be dünya varmış! 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aksal Yavuz Arşivi