Tarık Balyalı: Pendik'te birlikte kazanacağız

Tarık Balyalı: Pendik'te birlikte kazanacağız
CHP Pendik Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı, "İlçemizin kaynaklarından bir avuç insan değil, Pendik’liler yararlansın istiyoruz. Pendik'te bunu birlikte başaracağız" dedi.

Pendik ilçesinde 30 yıldır çözülemeyen imar sorunları olduğunu belirterek, tek sorunun da bu olmadığını dile getiren CHP Pendik Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı, "Pendik’te gerçekten garip bir durum var. Pendik İstanbul'un nüfus açısında en büyük 3. ilçesi. Bildiğim kadarıyla da Türkiye’nin de 6. büyük ilçesi.Yine yüzölçümü olarak da İstanbul'un belli başlı ilçelerinden... 9 km uzunluğunda da bir sahil şeridi var. 2024 yılı için 4 milyar 800 milyon TL'lik bütçesiyle de İstanbul'un üst segment ilçelerinden birisi. Yine ilçemizde havalimanı, marina, liman ve teknokent var. Demiryolu, şehirler arası yolların tamamı buradan geçiyor. Pendik bütün bu tesis ve yatırımlara rağmen yapılan bütün yaşam endeksi haritalarında ilçeler bazında İstanbul'da 15 ile 20. sıra arasında yer alıyor. Yani orta sıralarda ve her geçen günde geriye gidiyor. Bunun da tek nedeni parti rozetini çıkartamamış, mensubu bulunduğu siyasi anlayışın dışına çıkamamış, Pendik'e gelmesi gereken yatırımları bile bu siyasi anlayışı nedeniyle engelleyen yönetim tarzıdır. Hatta söz konusu yönetim anlayışı bu engelleme işini öyle bir noktaya getirdi ki, kendi seçim vaatleri arasında bulunan ama İBB’yle birlikte yapması gereken pek çok projeyi de yok sayar hale geldi. Tam da bu noktada Pendik’in daha refah ve modern bir şehir olabilmesi, İstanbul'da ve ülkemizde hak ettiği marka değere ulaşabilmesi için kimseyi ötekileştirmeyen vizyoner bir yönetime ihtiyacı olduğunu söylemem gerekiyor.
"HER MAHALLE MAĞDUR"
30 yıldır aynı anlayışla yönetilen Pendik’te Ak Parti'nin en yüksek oy aldığı mahallerde dahi hizmet eksikliğinin olduğunu ileri süren Tarık Balyalı, "Elbette ki yapılan iyi işler olmakla birlikte bir türlü değişmeyen sorunlar var. Her mahallenin kendine özgü sorunları olmakla birlikte Pendik genelini kapsayan ortak problemler de mevcut. Ve biz 2024 yılına gelmiş olmamıza rağmen hâlen bu sorunlarla uğraşıyoruz. Bizim yönetimimizde bu sorunların tamamını çözeceğiz. Bunun için ayrım yapmaksızın samimiyetle hizmet etmek yeterli. Ben bu şehirde onlarca yıldan beri sorunları çözülemeyen insanlar, bölgeler, mahalleler biliyorum. Ben bu şehirde yıllardan beri çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunları olan mahalleler biliyorum. Pendik’in her tarafını dolaşın. Hala 30 sene öncesinden 40 sene öncesinden kalan mahalleler, meydanlar, sokaklar, evler, kaldırımlar görürsünüz. Pendik çarşı hep aynı, Kaynarca, Fevzi Çakmak, Çamçeşme hiç değişmedi. Ertuğrulgazi Mahallesi, Sülüntepe, Kavakpınar yıllardan beri aynı. Hiç gelişmedi, değişmedi" diye konuştu.
"PENDİK AKŞAM 20:00'DEN SONRA 
KARANLIĞA GÖMÜLÜYOR!"

Pendik’te bir de belediye etrafından nemalanan, en büyük imar rantlarından faydalanan bir avuç insanın hiç değişmediğini iddia eden S. Tarık Balyalı, "Pendik’te nereye bakarsanız bakın üç aileyi görürsünüz. İsterseniz Batı Mahallesi'ne, isterseniz Sapanbağları'na, isterseniz Kaynarca'ya, isterseniz Yenişehir Mahallesi'ne... Her yerde Pendik Belediyesi'nin çevresine çökmüş, çöreklenmiş o bir avuç insanı ve imar rantlarını görürsünüz.İşte ben, bu düzeni değiştirmek, ilçemizin bütün kaynaklarını yiyip bitiren o bir avuç insanın kuşatmasından Pendik’imizi kurtarmak için belediye başkanlığına aday oldum. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, Pendikliler bu tekelleşmeye oylarıyla tepki gösterecekler. İlçemiz bu sorunlu anlayış yüzünden bir cazibe merkezi olmaktan çıktı. Akşam saat sekizden sonra 750 bin nüfuslu Pendik neredeyse karanlığa gömülüyor. Neyse ki çiğköfteciler ve kokoreççiler var. Onlar da olmasa Pendik akşamları terk edilmiş bir kent görüntüsünde olacak" dedi. 
"PENDİK BELEDİYESİ'Nİ KOLAYLIKLA 
YÖNETİBİLECEK BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİM"

CHP'de yaklaşık 30 yıldır siyaset yaptığını belirten Balyalı, "Gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı, meclis üyeliği, büyükşehir belediyesi grup sözcülüğü dahil olmak üzere birçok kademede görev yaptım. Bu benim için bir avantaj. Pendik Belediyesi'ni kolaylıkla yönetebilecek bilgi ve tecrübeye sahibim. Ayrıca çok nitelikli bir kadro ile şehre değer katacak hizmetler üreteceğiz. Toplumcu, katılımcı, şeffaf ve kimseyi ötekileştirmeyen, insan ayırmayan, bir avuç insan için değil Pendik ve Pendikliler için, erkenden uyuyan değil yaşayan bir Pendik için, çoçukların çocukluklarını yaşayabilmesi için, gençlere fırsat eşitliği yaratmak için, kadınların yaşamın her alanında hak ettikleri yerleri alabilmesi için, rantsal değil, kentsel dönüşümü gerçekleştirip insanların güvenli evlerde yaşamasi için Pendik Belediye Başkanlığına aday oldum. Pendik'te bu değişimi birlikte başaracağız" açıklamasında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir