SPOR YAPANLARA SAĞLIK TARAMASI

SPOR YAPANLARA SAĞLIK TARAMASI
Sabah saatlerinde Maltepe sahilinde yürüyüşe çıkıp, sağlıklı bir yaşam için spor yapanlar Maltepe Belediyesi'nin sürpriziyle karşılaştı.

Sabah saatlerinde Maltepe sahilinde yürüyüşe çıkıp, sağlıklı bir yaşam için spor yapanlar Maltepe Belediyesi'nin sürpriziyle karşılaştı. Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından “Daha Sağlıklı, Daha Mutlu Maltepe” sloganıyla başlattığı tansiyon ve şeker ölçümüne, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
TANSİYON ÖLÇÜMÜ YAPILDI
Doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarından oluşan ekip, sahilde kurulan sağlık noktasına gelen sportmen vatandaşların tansiyonlarını ölçüp, şeker sayımlarını yaptı. Vatandaşlar, ölçüm sonuçlarıyla ilgili bilgilendirilirken, daha detaylı tarama için belediyenin sağlık birimlerine yönlendirme yapıldı.  Spor yapmak için çıktıkları sahilde böyle bir uygulamayla karşılaştıkları için mutlu olduklarını söyleyen Fatma-Ali Karakuş çifti, belediyeye teşekkürlerini ileterek, “Çok güzel, nefis bir uygulama. Dileriz giderek yaygınlaşır” dediler. Hasan Gürbey adlı bir vatandaş ise “Güzel bir ekip çalışması görüyorum. Bu taramanın mahallelerde de yaygınlaştırılması lazım. Ellerinize sağlık, Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Sağlık taramasından geçen vatandaşlara kek ve meyve suyu da ikram edildi. 
SÜREKLİ HALE GELECEK 
Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şenol Karasu, Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın talimatıyla böyle bir tarama çalışması başlattıklarını belirterek, "Bunu yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Sabah saatlerinde, sağlık için sahilde yürüyüş yapan veya koşanlar için sağlık taramaları da çok önemli. Tansiyon veya şekerlerinde sıkıntı gördüklerimizi, ileri tetkikler için yönlendireceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir