ŞİİR KİTABI ÇIKARMAK İSTEDİ

ŞİİR KİTABI ÇIKARMAK İSTEDİ
Bugüne kadar hiç evlenmeyen ve şeker hastalığı yüzünden bir bacağı kesik olan Davut Kaya, Pendik Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Gönülver Derneği ile yeniden hayata bağlandı.

Bugüne kadar hiç evlenmeyen ve şeker hastalığı yüzünden bir bacağı kesik olan Davut Kaya, Pendik Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Gönülver Derneği ile yeniden hayata bağlandı. Tek başına yaşayan Davut Amca’nın binin üzerinde şiiri bulunuyor.
Davut Kaya… 73 yaşında ve hiç evlenmemiş. Tek odalı bir evde yalnız bir hayat sürdüren Davut Amca’nın şeker hastalığı yüzünden bir bacağı kesilmiş durumda. İlerleyen yaşında  bir de tek bacağı ile yaşamak Davut Amca’yı daha zor durumda bırakıyordu. Üstelik diğer bacağı da hastalığı yüzünden yara bere içindeydi ve  gözlerinde de sağlık problemi yaşıyordu. Hayatını komşularının yardımı ile sürdürmeye çalışıyordu. Ancak Gönülver Derneği ile tanıştıktan sonra Davut Kaya’nın hayatı da değişti. Gönüllü kadınlar,  tedavisinin takibini üstlendi. Belediye aşevinden günlük düzenli olarak yemeği gelmeye başladı. Davut amca,  Gönülver sayesinde yaşama yeniden bağlandığını söylüyor.
Şiir kitabı çıkarmak istedi
Kimsesi olmayan, hastalıklarla boğuşan Davut Amca’nın çok önemli bir de özelliği bulunuyor. Kendisi bir şair. Binin üzerinde şiiri var. Bugüne kadar yaşadıklarını şiirlerine yansıttığını belirtiyor. Hepsinin öyküsünün olduğunu, üzüldüğünde, sevindiğinde şiir yazdığını ifade ediyor. Hatta birkaç şiirini bütün telifleriyle ismini vermek istemediği sanatçılara verdiğini söylüyor. Şiirlerini  kitap haline getirmek istediğini, ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı bunu yapamadığını belirtiyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir