“7 BÖLGEDEN 7 RENK İLGİ GÖRDÜ”

“7 BÖLGEDEN 7 RENK İLGİ GÖRDÜ”
Yeni yaşam alanlarıyla farklı bir görünüme kavuşan Bağcılar, sosyal ve kültürel projelerin merkezi oldu. Yurt içinde ve yurt dışındaki programlarda örnek gösterilen projeler.

Yeni yaşam alanlarıyla farklı bir görünüme kavuşan Bağcılar, sosyal ve kültürel projelerin merkezi oldu. Yurt içinde ve yurt dışındaki programlarda örnek gösterilen projeler, engelli ve kadınlar başta olmak üzere tüm ilçe sakinlerinin yeteneklerini ve ürünlerini sergilemesiyle de dikkat çekiyor. 
En son Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın ilk çizim dersini verdiği, Türkiye'nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi, Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’ Altın Tencere Türkiye Ödülleri de yoğun ilgi gören projeler arasında yer aldı.
Bağcılar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği ‘Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’ Altın Tencere Türkiye Ödülleri, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’ın katılımıyla sahiplerini bulmuştu. Yine, “engelli bireylerin yetenekleri ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak, istihdam imkânlarını artırmak” amacıyla hizmete sunulan "Birlikte Daha Güzel Kampanyası"; “Birlikte Yarışıyoruz’’ ve ‘Birlikte Maviye İlk Adım’’ projeleri de yoğun ilgi gördü. Bu yarışmalara değişik ülkelerden ve yurt içinden yarışmacılar katılarak hünerlerini sergilediler. 
“7 BÖLGEDEN 7 RENK İLGİ GÖRDÜ” 
Ülkemizin 7 bölgesinden engelli-engelsiz yarışmacıların katıldığı 2. Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri de yine Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlendi. Bağcılar Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle hazırladığı “Birlikte Daha Güzel” adlı kampanyası kapsamındaki “Yazarlık Atölyesi’nin tanıtımı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam tarafından yapıldı. Kursiyerlere ilk dersi de yine Bakan İslam verdi. Bağcılar Belediyesi’nin dikkat çekici projeleri arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın ilk çizim dersini verdiği, Türkiye'nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi de yer aldı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan proje kapsamında görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli, engelli yakını ve engelli olmayan toplam 26 kursiyer ünlü karikatüristler Salih Memecan ile Hasan Kaçan’ın da aralarında bulunduğu usta sanatçılardan ders aldı. 
“KALİTELİ PROJELERİ HİZMETE SUNUYORUZ”
Bağcılar’a modern yaşam alanları inşa ettiklerini hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Fatih Sultan Mehmet’in, hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez orada yaşayanları mutlu kılmaktır’ sözünü hatırlatarak, “İlçemizi hizmete sunduğumuz sosyal ve kültürel projelerimizle zenginleştiriyoruz. Hemşehrilerim arasındaki aidiyet duygusunu geliştirmeye yönelik projeler geliştiriyoruz ve hizmete sunuyoruz. Başta kadınlar ve engellilerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimiz projelerimize destek sağlıyorlar. Bu projelerimiz yurt dışında da yoğun ilgi görüyor. Bu da hizmetlerimizin kalitesini ortaya koyuyor. İlçemizi hep birlikte hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir