ŞEHİR HASTANELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

ŞEHİR HASTANELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR
Ümraniye'de hastane açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor" dedi.

Ümraniye'de hastane açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı. Törende Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da hazır bulundu. Program için alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşları selamlayarak karşılık verdi. Törende konuşan Erdoğan, sağlık alanında atılan adımları ve yatırımları anlattı.
"ŞİMDİ HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR"
Şehir hastanelerinin hayali olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şehrin merkezinde bir şehir hastanesi olacağını vurgulayarak "Ülkemizin dört bir yanında yeni sağlık yatırımları sürüyor. Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Neydi o hayalim biliyor musunuz? Şehir hastaneleriydi. Hamdolsun gecikmeli de olsa şimdi bu şehir hastanelerimizi yapıyoruz. Şu anda 18 farklı şehirde 23 katrilyon lira yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bu hastanelere girdiğiniz zaman hastanede yok, yok. Her şehrin bir merkezinde şehir hastanesi olacak" diye konuştu.
"HEM TERÖRLE MÜCADELE EDECEĞİZ HEM HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ"
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye birilerinin göstermek istediği veya terörle perdelenmeye çalışıldığı gibi krizlerin pençesinde kıvranan bir ülke değildir. Olmayacaktır. Sağlıkta ve diğer alanlarda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz. İlerlemeye de devam edeceğiz. Hem terörle mücadele edeceğiz hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz hem de 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Bunların hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım" açıklamasında bulundu.
"HİÇBİR GEREKÇE SALDIRILARI MAZUR GÖSTEREMEZ"
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerini takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmeti sunanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizerek "Her yerde olduğu gibi bu büyük camia içinde de yanlış yapılanlar olabilir. Yanlış yapanlar da olabilir. Bu tür yanlış yollara tevessül edenlere amirlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum. Ama daha önemlisi zaman zaman sizlere yanlış yapıldığını duyuyorum, takip ediyorum. Acil servislerde, polikliniklerde; doktorlarımıza, hemşirelerimize, idari personelimize yönelik sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar insani, vicdani değildir. Bu tür yanlış yollara sapanları özellikle uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe insanlara sağlık hizmeti vermek için canını dişine takan bu kardeşlerimize yönelik saldırıları mazur gösteremez" diye konuştu.

basliksiz-3xmbgmn.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir