Olcay Çakır

Olcay Çakır

Rol model olmak...

Rol model olmak...

Trabzonspor sezon öncesi kamplarına oyuncularını tastamam yetiştirme kültürünü yerleştirmek niyetinde. Fırsat transferi, son dakika transferi, rekabet transferi, oyuncu temsilcileri önermeleri, kızıştırma transferleri, ederin üstü transferler dönemleri geride kalacak gibi... Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın diye duamız vardır ya hani. İşte tam da bu şekilde doğrulardan ödün vermeden, anlık çok şey kaybetme pahasına uzun vadeli düşünceler hem kulüp bazında hem de ülke futbolunda örnek teşkil edebilme anlamında önemli olacak şeyler. Şampiyon takımın davranışları da uygulamaları da rol model oluşturmak zorunda. Eylem, söylem örtüştürülünce istikrar da zaten otomatik pilota bağlanmış gibi hedefine bir şekilde ulaştıracaktır gidenlerini.
Yine ikna ettiler
Tabii futbolu anlatırken genelde bir deniz, bir gemi, bir yelken, bir rüzgar hep vardır ya hani. İşte tam da o rüzgarın bir çok çeşidine, denizin bin türlü haline, yelkenin tüm bu koşullara uygunluğuna, geminin de bakımını unutmadan hazırlıklı olmak gerekiyor. Trabzonsporlu yöneticilerle ve teknik ekiple şampiyonluk hikayesinin o en heyecanlı bölümünde yaptığımız sohbetlerde ‘planlama tamam’ mesajı aldığımı ve bunu ifade ettiğimi okuyucu dostlarımız iyi hatırlarlar. Bir sezon önce 500 adım yürüyüşte ikna edilmiş biri olarak, belki yine ‘2-3 ay önce ikna oldum’ yazısı yazacak kadar ikna da olmuş durumdayım.
Bir tek stoper kaldı
Sol arka tarafı sıkıntılı takımın en özel en sıradışı oyuncusu gitti ama yerine genç ve en az onun kadar gol asist vaadedeni getirildi. Sol bek büyük bir yatırımla beslendi. Bekler, orta alan, açıklar... Bir sağ stoper kaldı onun da hakikaten çözümü için gayret samimi. Trabzonspor taraftarı için Trabzonspor otomatik pilotu olan bir yelkenli gibi. Ahmet Ağaoğlu zaten uzak yol kaptanı bir denizci. Abdullah Avcı ise şampiyon teknik adam... Sezon öncesi o meşhur toplantılarda koltuğunun altına sıkıştırdığı mavi dosyası ile adeta mavi denizlere yeni bordo yazılar yazmaya devam etmek niyetinde. Krizler onların işi. Bu takım yeni maceralara yelken açar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi