ERDOĞAN:‘’ONLAR ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI’’

ERDOĞAN:‘’ONLAR ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI’’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kanser ilaçları da dahil olmak üzere ilaçların ücretsiz olması için Sağlık Bakanlığı'na talimat verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da katıldığı bir hastane açılışında,"Geçen Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızla konuştuk. Dedim ki bakın kesinlikle, kanser ilaçları dahil nereden gelirse gelsin, bunlardan ücret almamamız gerekir. Biz kalkıp denizi aşacağız, gelip derede boğulacağız. Böyle bir şey olmaz. İnsan hayatı bizim için bu kadar önemli. Hassas olalım buralarda suistimale fırsat vermeyelim, bütün mesele bu. Bu hizmetleri özel bir kurumdan almak istedikleri zamanda yine batı ülkelerinin çok daha altında bir maliyetle gerçekleştirebilecek noktaya geliyoruz. Dünyanın dört bir köşesinden sağlık yetkilileri geliyor, Türk sağlık sistemini inceliyor, bu başarının yöntemlerini öğrenmeye çalışıyor, 'Siz bu işi nasıl başardınız' diye bize soruyorlar" dedi.
HASTANELERE SERVET ÖDENİYORDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın teşhis ve tedavi için başka ülkelere gittiği dönemlerden hamdolsun aynı amaçla başka ülkelerden ülkemize gelen veya gelinen günlere ulaştık. Artık vatandaşlarımız, özel hastaneden hizmet almak için bir servet ödemek, büyük borçların altına girmek, hatta rehin kalmak zorunda değiller. Bu devri geride bıraktık. Onlar eski Türkiye'de kaldı. Eskiden bırakın teşhisi, tedaviyi hastane ziyaretleri dahi bir çileydi. Hastanelerde, uzman doktordan vazgeçtik, pratisyen hekim bile bulmak büyük bir sıkıntıydı. Şu an ise, ülkemiz hastanelerinde 141 bin doktor görev yapıyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir