Olcay Çakır

Olcay Çakır

Bu fırsatı kaçırmazlar

Bu fırsatı kaçırmazlar

Daha önce güzel anılar biriktirdiği Olimpiyat Stadı’nda bir kez daha kupa kaldırmak niyetinde Trabzonspor... Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay’ın geçen sezonki karşılaşmalarında oyunun güzelliklerinin ön plana çıktığını hatırlayalım. Telafisi olmayacak bir karşılaşmada ilk dakikaların son derece kontrollü geçeceğini düşünüyorum. Mücadele gücü yüksek her iki takımın, hazırlık kamplarından geliyor olması, hırsı, sertliği de beraberinde getirebilir. Trabzonspor, Nwakaeme haricinde ana kadrosunu koruyan, sağ stoper hariç transferlerini erkenden yapan ve kampına yetiştiren kulüp olarak dikkat çekti. 
Önde presle başlarlar
Bordo-Mavili takım, taraftarının da ilk dakikalardan itibaren yoğun desteğiyle önde baskı yaparak başlayacaktır. Bu senaryoda ön alanda Cornelius’un açacağı alanlara Bakasetas ya da Abdülkadir Ömür’ün koşularını izleriz. Özellikle de her iki kanat oyuncusu Trezeguet ve Visca’nın içinde olduğu pozisyonlar erken gol getirebilir. Trabzonspor uzun zaman sonra iki bekini aynı maçta tüm hücumlarında etkili kullanacak. Sivasspor geçişlerle tehlike yaratır. Dolayısıyla orta alanda Hamsik’in estetik oyununa, gücüyle katkı verecek isim önemli. 
 Trabzonspor’un 2. evi
Olimpiyat Stadı, Trabzonspor’un İstanbul’daki evi gibi oldu hep. Seyirci rekorlarını orada kırdılar, kupaları orada kaldırdılar. Seyirci ve saha avantajını da arkasına alacak olan son şampiyon, lig öncesi bu motivasyon fırsatını kaçırmaz gibi duruyor. Mücadele gücü yüksek, oyunun sonuna doğru nefesini iyi ayarlayan, ayakta kalan kupaya da uzanır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi