Altında büyük korku

Altında büyük korku
Altın piyasası, Fed'in enflasyonu henüz soğutamadığı ve bu nedenle daha fazla faiz artırımı yapacağı korkularıyla son 20 ayın en büyük düşüşüne hazırlanıyor.

Ons altın fiyatları bugün de düştü ve Fed'in faiz artırımlarındaki yeni adımı belirsizlik içinde yaklaşırken Haziran 2021'den bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi.
DOLAR-ALTIN SAVAŞI
Dolar karşısında cazibesini kaybeden altın dün 1.806 dolar ile iki ayın en düşük seviyesini gördü ardından hafifçe toparlansa da bugün yine 1.810 dolar mücadelesi veriyor.
KAYIP BÜYÜK
Yılın başında hızlı bir yükseliş kazanan altın, Şubat ayında şu ana kadar yaklaşık yüzde 6 kaybederek, keskin bir dönüşe geçiyor.
ŞAHİN FED ALTINI YİYOR
Yatırım aracı, bu ayın başlarında Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Daha sonra gelen yüksek ve güçlü verilerle, dirençli bir ABD ekonomisi işaretleri, bazı Fed politika yapıcılarını enflasyonu azaltmak için daha fazla faiz artırımını desteklemeye sevk etti.
Gram altın, pazartesi gününde 1.098 liradan açıldı daha sonra 1.094 lirayı gördükten sonra günü 1.103 lira seviyesinden kapattı.
Haftanın ikinci işlem gününe 1.103 liradan başlayan gram altın şimdiye kadar en düşük olduğu anda 1.096 lira seviyesini test etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir