“ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI”

“ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI”
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Pendik Belediyesi ve Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğiyle Gazipaşa Meydanı’nda vatandaşlara yönelik “ücretsiz sağlık taraması” gerçekleştirildi.

Şeker, tansiyon, boy, kilo ve bel ölçümü yapılan  vatandaşların sonuçları da doktor tarafından değerlendirildi.
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önünde kurulan Diyabet Tanı Standını ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin hem vatandaşlarla hem de görevli sağlık personeliyle görüştü.  Başkan Şahin, yaşam biçimindeki ve beslenmedeki yanlışlıklar yüzünden toplumda giderek artan diyabet ve obezitenin çağın en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti.Başkan Şahin, Türkiye’nin ilk kapsamlı Diyabet Tanı, Tedavi ve Takip Merkezinin de Pendik Belediyesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde iki yıldan beri Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde hizmet verdiğini hatırlattı.  Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı da verdiği destekten dolayı Başkan Şahin’e teşekkürlerini iletti.
Risk grubuna girenlere uyarı
Gazipaşa Meydanı’nda gün boyu devam eden ücretsiz sağlık taramasında vatandaşların kan şekeri, tansiyon, boy ve kilo ile bel çevresi ölçümü yapıldı. Beden kitle endeksi de hesaplanan vatandaşların sonuçları, doktor tarafından tek tek değerlendirilerek risk grubuna girenlere gereken uyarı ve yönlendirmeler yapıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir