SEZER'İN CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİ TÜRKİYE DEĞİL ARTIK TÜRKİYE

SEZER'İN CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİ TÜRKİYE DEĞİL ARTIK TÜRKİYE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yarın hem büyük gün hem de yepyeni bir Türkiye'nin kapılarının açılacağı gün. Yepyeni bir anayasayla buluşacağımız, o adımı atacağımız büyük gün" dedi

AK Partili Süleyman Soylu, yarın yapılacak Köşk seçimlerine değinirken Ahmet Necdet Sezer'i anmadan edemedi.
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yarın hem büyük gün hem de yepyeni bir Türkiye'nin kapılarının açılacağı gün. Yepyeni bir anayasayla buluşacağımız, o adımı atacağımız büyük gün" dedi 
Soylu, Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde, partisinin teşkilat binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir hayalin peşinde olduğunu ve büyük sıkıntılardan geçtiğini söyledi.
Ayakta duran, umudunu hiç eksiltmeyen milletin, büyük medeniyetle ilgili ümitlerini de asla yitirmediğini belirten Soylu, şöyle devam etti:
"Yarın hepimiz için büyük gün. Yarın büyük milletimiz için büyük gün. Yarın büyük medeniyetimiz için büyük gün. Yarın 21'inci yüzyılın yıldız ülkesi olacak Türkiye için büyük gün. Yarın devletimiz bütün dünyada, adım attığı her ülkede, pasaportunun itibarla karşılanacağı, o büyük ülke olacağı için büyük gün. Yarın hem büyük gün hem de yepyeni bir Türkiye'nin kapılarının açılacağı gün. Yepyeni bir anayasayla buluşacağımız, o adımı atacağımız büyük gün. Yarın ilk kez milletle devlet muhabbetinin başlayacağı, yıllardır, on yıllardır, yüz yıllardır devletle millet çatışmasının sona ereceği, artık yeni bir sözleşmenin altına bu büyük milletin imza atacağı yepyeni bir gün."
Bazen vesayet lobileri, kimi zaman faiz lobileri, bazen de postallarla Türkiye'nin istikrarının alt üst edilmeye çalışıldığını vurgulayan Soylu, şimdi milletin, eski Türkiye'ye çekilmek istendiğini anlattı. Soylu, şunları kaydetti:
"Kimlerle çekmek istiyorlar? Pensilvanya'nın esiri olmuş iki siyasetçi Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile bizi bu eski Türkiye'ye çekmek istiyorlar. Bir de aday çıkarmışlar. Bu adama 'İsviçre çakısı gibi bir adam' diyorum. Nedir İsviçre çakısı? İçinde her şey var. Sabah bir şey söylüyor, öğlen bir şey söylüyor, akşam bir şey söylüyor. Çakının içinde kürdan var, törpü var, çakı var, tırnak makası var, tirbuşon var, her şey var. İstiklal Caddesi'nde geziyor mübarek, gezerken elinde Türk Solu dergisi var. Ne yazıyor biliyor musunuz Türk Solu dergisinde? 'Tayyip Erdoğan'ı kim katledecek?' Manşeti bu. 10 metre yürüyor, bozkurt işareti yapıyor. Ülkücülere bir selam veriyor. Oradan devam ediyor. Soruyorlar, 'Aday olmasaydınız kime oy verirdiniz?' diye. Adam 5 dakika önce ülkücülere selam vermiş, 'Aday olmasaydım Selahattin Demirtaş'a oy verirdim' diyor. Bahçeli bağırıyor ya, hakaret ediyor ya, bu da Bahçeli'ye kapak olsun. Neyse Bahçeli'ye ve Kılıçdaroğlu'na bir şey söylemeye de gerek yok. Onlar, kullanım süreleri bitmiş insanlar. Onları kullandılar. Onları kullananlar, pazartesi günü onları çöpe atacak."
"Sezer'in cumhurbaşkanı seçildiği Türkiye değil artık Türkiye"
Soylu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, siparişle gelen bir aday olduğunu öne sürdü.
Onun nasıl ikna edildiğini soran Soylu, "Bu Bahçeli'nin, kendisini iktidara getiren bir modeli var ya acaba oradan mı çıktı diye düşündüm. Adam Pensilvanya'dan çıktı. 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye'nin istikbalini ve istiklalini gasbetmeye çalışan Pensilvanya'dan çıktı" diye konuştu.
Süleyman Soylu, İhsanoğlu'nun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çocuklar ve kadınların katledilmesinden 5 gün önce, "İsrail ve Filistin arasında tarafsız kalmalıyız" dediğini savundu.
İhsanoğlu'nun, daha sonra da saldırıları insanlık dışı bulduğunu söylediğini dile getiren Soylu, şöyle konuştu:
"Be babam, sen 5 gün sonrasını göremiyorsun, 5 gün sonrasını. 5 gün sonrasının hesabını yapamıyorsun, 2023'ü, 2053'ü, 2071'i nasıl hesap edeceksin? Türkiye eski Türkiye değil. Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı seçildiği Türkiye değil artık Türkiye. Türkiye'nin, 10 yıl, 50 yıl, 100 yıl sonrasının enerji politikalarını, gençlik politikalarını, sağlık politikalarını, dış politika konseptini hesaplayabilecek ve dünyanın rekabeti içinde kendini ayakta tutabilecek bir devlet adamına ihtiyacı var, içi boş bir devlet adamına ihtiyacı yok. Şahitlik ederim ki Türkiye'de 77 milyon insanın arasından bir kişi cumhurbaşkanı olacaksa o kişi Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır."
Binanın açılış kurdelesinin Soylu tarafından kesilmesiyle sona eren törene, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile partililer katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir