MALTEPE'DE HALKA SESLENDİ

MALTEPE'DE HALKA SESLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'a geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'a geldi. Parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, yüzlerce araçlık konvoyla gezisine Pendik'ten başladı.
Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Burada kendisini karşılayan Genel Sekreter Gürsel Tekin ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, yüzlerce araçlık konvoyla gezisine Pendik'ten başladı. Kılıçdaroğlu gezi boyunca parti otobüsünden vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu'nu taşıyan seçim otobüsünün Pendik'te bir virajı aldığı sırada ön tamponu asfalta sürttü. Sıkışan otobüs ileri gidemedi. Bunun üzerine otobüsten inen Kılıçdaroğlu, mahalledeki vatandaşların yanına giderek tokalaştı.
SEVGİ SELİ
CHP lideri geçtiği semtlerde sevgi gösterileri ile karşılandı. Maltepe'de bir vatandaş balkonundan konvoya gül serperken, birçok vatandaş da Kılıçdaroğlu'nun otobüsünün etrafını sardı.
MALTEPE'DE HALKA SESLENDİ
Seçim çalışmalarını İstanbul'da devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimini kucaklayıcı, bütün siyasi partilere eşit mesafede olan bir adayın, cumhuriyet tarihinde ilk kez 14 siyasi partinin bir isim üzerinde uzlaştığını söyledi. Konuşmasında "Görüşleri farklı olan bu partilerin üzerinde anlaştığı isim Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu" diyen Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin Bey kavgadan yana değil barıştan, doğruluktan dürüstlükten yana ve iyi bir yöneticidir. Kendisi 57 islam ülkesini yönetti ve bu ülkelere barış ile huzur getirdi. Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. Ortadoğu'da barışı sağlamanın yolu Ortadoğu'da ağırlığı olan birisinden geçer. O da Ekmeleddin İhsanoğlu..."
Konuşmasının ardından tekrar seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.
Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ilçelerde parti otobüsünden vatandaşları selamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bostancı'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
IŞİD'İN ELİNDEKİ SİLAHLARI ERDOĞAN GÖNDERDİ
ABD jetlerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik hava saldırılarıyla ilgili bir soruyu Kılıçdaroğlu, "IŞİD'in 49 vatandaşımızı rehin aldığını biliyoruz. Musul Başkonsolosluğu önünde Türk bayrağının indirdiğini de biliyoruz. Dolayısıyla terör dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kabul edilemez. Teröre karşı ortak tepki vermek zorundayız. Ancak hükümet IŞİD terörüne karşı bir tepki vermiyor, vermek de istemiyor. Çünkü IŞİD'in elindeki silahları Erdoğan gönderdi, kendi elindeki silahları gönderdi. IŞİD aldı bu silahlarla konsolosluğumuzda çalışan vatandaşlarımızı rehin aldı. Bu tabloyu bütün yurttaşlarımızın görmesini istiyorum" diye yanıtladı.
"HERHALDE BU KEZ KEDİ TRAFOYA GİRMEYECEK BAŞKA BİR ŞEY OLACAK"
Bir gazetecinin "İçişleri Bakanlığı'nın il emniyet müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla seçim günü Cihan Haber Ajansı'nın sandık başlarında engelleneceği söyleniyor. Bunun seçimin şeffaflığı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Kılıçdaroğlu, "Bir haber ajansının seçim sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ancak siz bir haber ajansını seçim sandıklarının bulunduğu ortamlara 'girmesin' diyorsanız o zaman siz orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Bir haber ajansının tek görevi vardır toplumu aydınlatmaktır. Aldığı bilgiyi süratle topluma aktarmaktır. Ancak siz bir haber ajansını özellikle yasaklamaya kalkarsanız bu doğru değildir. Buna tepki vermemiz lazım. Buna sadece CHP'nin toplumun tüm dinamik unsurlarının tepki vermesi gerekir. Bir ülkede siyasal iktidar haber ajanslarını yasaklamaya kalkıyorsa orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir" şeklinde yanıtladı.
HABER AJANSLARININ SEÇİMLERİ TAKİP ETMESİNİN YASAKLANMASI ŞAİBELİDİR
Haber ajanslarının seçimleri takip etmesinin yasaklanmasının seçimin şeffaflığına gölge düşürdüğünü de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek başka bir şey olacak" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamalardan sonra programına kaldığı yerden devam etti. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden Bağdat Caddesi'nde vatandaşları selamlamaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir