GÜL İLE ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKMEYE ÇALIŞTILAR

GÜL İLE ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKMEYE ÇALIŞTILAR
Köşk seçiminin ardından AK Parti'de çözülme bekleyen muhalefeti, bir defa daha hüsrana uğratacağız.”

“Köşk seçiminin ardından AK Parti'de çözülme bekleyen muhalefeti, bir defa daha hüsrana uğratacağız.”Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü seçim durağı Kayseri oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında “bilyeleri dağıttı” diyerek çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. “Bölgenin tüm zalimleri, diktatörleri bunun arkasında. Nerede Türkiye'nin hasmı varsa bu adayın arkasında. Yeni Türkiye'den rahatsız olanlar bu adayın arkasında” diyen Başbakan, “Siyaseti bilmiyor, Türkiye'yi bilmiyor, İstiklal Marşımızı bilmiyor. Biz çarkçı Kemal'i biliyorduk ama bir de çarkçı Ekmel çıktı. Ordu'da partimize ihanet eden birini (Ertuğrul Günay) yanına almış AK Parti'li Ertuğrul Özkök diyor. Herhalde Ertuğrul Özkök kalpten gitmiştir. Tamamen bilyeler dağılmış durumda. Hal bu! CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Buna mı oy vereceksiniz?” diye sordu.
Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi: “Biz bu yola çıktığımızdan beri pusuya yattılar. Partimize fitne sokmak için çok uğraştılar. Bizim davamızda mevki, makam aşkı yoktur. Biz millete hizmet için yola çıkmış dava arkadaşlarıyız. Haçlılar geldi bu toprakları işgal etti asla umudumuzu kaybetmedik; Çanakkale'ye geldiler umudumuzu kaybetmedik; Mondros dediler, Sevr dediler umudumuzu kaybetmedik. Her seferinde Allah'ın yardımı yakındır dedik. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır dedik. Böyle bir sabır ve teslimiyetle bugünlere ulaştık.
 İsimler fanidir, baki olan davadır. Asırlar boyunca isimler üzerine bina edilmiş davaların arkasından gitmedik. Biz nifak için, fitne için pusuda yatanları sevindirmeyeceğiz. AK Parti içinde sorun çıksın diye ellerini ovuşturanlara malzeme vermeyeceğiz. Bu davada yol arkadaşını yolda satmak yoktur. Bizim davamızda sinsilik yoktur. Sırttan hançerleme yoktur. Arkadaşının kuyusunu kazmak yoktur. Biz milletin partisiyiz.” Erdoğan, Alevilerle ilgili ayrımcılık eleştirilerine “Bu topraklarda Alevisiyle, Sünnisiyle birlikte yaşadık. Aynı apartmanda Alevi komşularım vardı. Gayet iyiydik. Anacağım onların elbiselerini dikerdi” diyerek cevap verdi. 
Kayseri'nin ardından Ankara Etlik mitingine katılan Erdoğan, “Uzun Adam” şarkısını yapan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Murat Göğebakan için fatiha okudu. Milli irade üzerindeki baskıları kaldırdıklarını belirten Erdoğan, “Şimdi de Çankaya üzerindeki tehditleri kaldırıyor, cumhurbaşkanlığı makamını vesayet kurumu olmaktan çıkarıyoruz” dedi. Pazar günü milletin ilk cumhurbaşkanını seçerek tarih yazacağını belirten Erdoğan, “Pazar akşamı partimizin genel merkezinden herkesin 'balkon konuşması' dediği o tarihi konuşmayı inşallah sizlerle buluşarak yapalım” diye konuştu. 
 GÜL İLE ARAMIZA NİFAK TOHUMLARI EKMEYE ÇALIŞTILAR
Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığını bir vesayet makamı olmaktan çıkardık. 7 yıl boyunca Sayın Gül'le son derece uyumlu bir çalışma dönemi yaşadık. Tabii bu süreci hazmedemeyenler, devamlı nifak tohumlarını ektiler. Ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için, devletimiz için yaptıklarımızdan dolayı hep fitne sokmaya çalıştılar” dedi.
Başbakan: İlk turda biter
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğini ümit ettiğini söyledi. A Haber-ATV ortak yayınında soruları cevaplandıran Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle: “Temennim odur ki ilk turda bu iş bitsin, iki hafta daha kaybetmeyelim. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, daha güçlü bir cumhurbaşkanı olacaktır. Anayasa'daki yetkilerini daha güçlü bir şekilde kullanabilecektir. Bu bir anlamda başkanlık sistemine bir geçiş olacaktır. Seçilirsem muhalefet partilerine ait yerel yönetimlerle içli dışlı olacağım.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir