"SAĞLIKLI BİR İMAR PLANI YAPILSIN İSTİYORUZ"

"SAĞLIKLI BİR İMAR PLANI YAPILSIN İSTİYORUZ"
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir'in gelişmesinde Ataşehir Belediyesi'nin ve Başkan Battal İlgezdi'nin hiçbir katkısı olmadığını söyledi.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, İçerenköy'deki Nalia Restaurant'ta gerçekleşen kahvaltıda yerel basın mensupları ile bir araya geldi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, AK Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü ve AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Düşkün'ün de katıldığı toplantıda 15 Temmuz süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Yağcı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 
"SAĞLIKLI BİR İMAR PLANI YAPILSIN İSTİYORUZ"
Ataşehir' in mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili sürecin duraksayıp duraksamadığına ilişkin bir soru üzerine Yağcı, Ataşehir’de imar planlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve İBB Meclisi’nin tatilini tamamlamasıyla birlikte çalışmaların hızlanacağını söyledi. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar plan çalışmalarının tamamlandığını, kararın kesinleşmesinin beklendiğini kaydeden Naim Yağcı, Mustafa Kemal, Aşık Veysel mahallelerinde de tamamlanmak üzere olan imar planları ile ilgili çalışmaların İçerenköy ile Küçükbakkalköy mahallelerinde devam ettiğini söyledi. Yeniçamlıca ve Ferhatpaşa ile ilgili imar çalışmalarının da başladığını ifade eden Yağcı, “Süreci yakından takip ediyoruz. İtirazların en aza indirgendiği, sağlıklı bir imar planı yapılması için uğraşıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar birkaç mahallemizin imar planı İBB Meclisi'nden geçmiş olur" dedi. 
"ATAŞEHİR BELEDİYESİ İŞİ TAKİP ETMİYOR "
Yakın bir gelecekte mülkiyetle sorunuyla ilgili sıcak bir gelişme olup olmayacağının sorulması üzerine Yağcı, "Mülkiyet ayağı daha çok Ataşehir Belediyesi ile ilgili bir husus. Şuyulandırma yerel belediyenin uhdesindedir. Ataşehir Belediyesi, İBB’nin verdiği imar oranıyla Ataşehir’in mülkiyet sorununu çözemeyeceğini söylüyor. Şu anda da İBB'de 1/5000'lik plan çalışması yapılıyor. Mülkiyetle ilgili işin diğer ayağını da Ataşehir Belediyesi takip edecek. Ama kendilerine de ifade ettiğim için burada sizlere de söylüyorum; bir sorunla karşı karşıya kalındığında kurum olarak buna net bir çözüm önerisiyle gitmelisiniz. İBB önemli bir belediye ve üst bir şemsiyedir. Çok ciddi bir ekipmanı, insan kaynağı ve teknik kadrosu vardır. Ataşehir Belediyesi mülkiyetle ilgili taleplerini ve çözüm önerilerini İBB'ye net bir şekilde sunmalı. Biz de bu taleplerin sonuna kadar takipçisi ve destekçisi oluruz. 'İBB'ye bir yazı yazdık, verdikleri cevap olumsuz' diyorlar… Ne istediğiniz net değil ki olumlu bir cevap olsun. Ne istediğimizi bileceğiz ve bunun takipçisi olacağız. 
“İLGEZDİ, İBB MECLİS TOPLANTILARINDA YOK”
5 tane İBB Meclis üyeniz var. Bunların başında da Ataşehir Belediye Başkanı geliyor. ‘Randevu istedim, vermediler’ diyor. Randevuya gerek yok ki, İBB Meclis’i her ay toplanıyor zaten. Orada tüm isteklerinizi, beklentilerinizi birebir anlatabilirsiniz. Her üç ayda bir İBB Meclis toplantısına gittiğimde bizim belediye başkanlarımızı orada görüyorum. Ataşehir Belediye Başkanı’nı bir defa o toplantılarda görmedim. Ataşehir Belediye Başkanı’sın, İBB Meclis üyesisin… Meclis’te çıkıp taleplerini ve beklentilerini neden anlatmıyorsun? Nereden çekiniyorsun? 2010’da bir yazı yazdığını ama bu yazıya bir cevap verilmediğini söylüyor. Ondan sonra ne yaptın peki? 2016’ya kadar beklediniz… Bu iş böyle olmamalı. Bunu hepimizin takip etmesi lazım. Ben yaşadığım şehrin gelişmesini isterim. Siyaseti bir kenara bırakıp Ataşehir için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. 
“ATAŞEHİR’DE YAPTIKLARI HİÇBİR ŞEY YOK” 
Sancaktepe’deki büyümeye bakıldığında, İBB’nin yaptığı yatırımlar da var ama mevcut belediye başkanı bunların birçoğunu kendi vizyonu ve kaynaklarıyla yapmıştır. Gelişen bir ilçede siyaset yapmak herkes için daha kolaydır. Ataşehir’de de bir gelişme var ama bunun tamamı merkezi hükümetten kaynaklanmaktadır. Netice itibariyle fotoğrafa baktığınızda Ataşehir’in gelişmiş olan yerleri Batı Ataşehir ve Doğu Ataşehir’dir. Buralardaki gelişimde Ataşehir Belediyesi’nin hiçbir katkısı yoktur. ‘Ataşehir, güzel bir şehir’ diyorlar… Ben de ‘Gelin hep beraber bir gezelim’ diyorum. İçerenköy’ün aşağı mahallelerini veya Barbaros Mahallesi’ni gezince ‘Burası Ataşehir mi’ diyorlar. Evet, Ataşehir burası… Ataşehir Belediyesi’nin esas hizmet edip kalkındıracağı yerler buralar. ‘İmar’ı yok’ diyorlar. İmarı ne yapacaksınız… Belediyenin eski imara göre uhdesinde olan bir sürü boş yerleri var. Oralarda bir spor tesisi yap, gençlik merkezi vs. yap. Geliri Ataşehir’den çok daha düşük olan ilçe belediyeleri yapıyor da siz nasıl yapamıyorsunuz? Bunlar çok büyük yatırımlar da değil. Ataşehir’de 7 yılda iki tane kültür merkezi açılamıyor olması çok büyük üzüntüdür bizim için. Netice itibariyle 2014 yerel seçimlerinde de belediye başkanlığını kazandı. Keşke birçok hizmetle kazanmış 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir