PENDIK ÇINARDERE’YE 430 KONUTLUK VİZYON PROJE

PENDIK ÇINARDERE’YE 430 KONUTLUK VİZYON PROJE
Ferman Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Aygün, “Kentsel dönüşüm kapsamında 430 konutluk yeni bir projeye başlayacağız” dedi.

İstanbul  Anadolu yakasında çok önemli kentsel dönüşüm projelerine imza atan Ferman Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Aygün, 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya inat yatırımlarına tam gaz devam etme kararı aldıklarını söyledi. Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğu için yakında yine Pendik’te 430 dairelik yeni bir projeye başlayacaklarını belirten Aygün, “Ferman Yapı olarak ömrünü tamamlamış eski binaların yerine düzgün ve yaşanabilir yapılar inşaa ediyoruz. Bu noktada bizim için esas ve öncelikli olan insan hayatıdır” dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında Pendik Çınardere’de inşaatı devam eden 93 dairelik Ferman Park projesinin şantiyesinde görüştüğümüz Ferman Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Aygün, sorularımızı yanıtladı.
Sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?
1976, Trabzon Çaykara doğumluyum. Öğretmen bir babanın 5 çocuğundan üçüncüsüyüm. İlköğrenimimi Çaykara’da, liseyi ise Trabzon Lisesi’nde tamamladım. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunuyum. 3-5 yıl farklı firmalarda şantiye şefliği yaptıktan sonra 2003 yılında Ferman Yapı’yı kurduk. O tarihten bugüne merkez Pendik olmak üzere İstanbul Anadolu yakasındaki çeşitli semtlerde inşaat konusunda devam eden ve tamamlamış olduğumuz projelerimiz mevcut. Ayrıca Avusturya’da da bir inşaat şirketimiz var. O şirketin başında amcam bulunuyor. Abim mali müşavir. Ben de İstanbul’daki işleri devam ettiriyorum. Bir aile şirketiyiz.
Ferman Park projeniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ferman Yapı olarak kentsel dönüşüm projeleri onaylandıktan sonra Pendik Çınardere’deki ilk projemiz olan 93 konutluk Ferman Park’a start verdik. Ferman Park 2435 metrekare arazi üzerine kurulmuş, 100 daireden oluşan bir yaşam projesidir. Projemizde her daireye numaralı otopark, 7X24 güvenlik, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve fitness salonları olacak. Radye temel üzerine kurulan binamız teknolojik otomasyonlar ile donatılmıştır. En kısa sürede bu projeyi tamamlamak istiyoruz. Proje tamamlanıp çevredeki yollar genişletilip, sosyal alanlar oluşturulup, yaşama alanları daha ferah, daha düzenli, daha güvenli bir hale getirildikten sonra çevredeki insanların da buna duyarsız kalacağını düşünmüyorum. Burası bir örnek teşkil ederek hızlı bir şekilde bu çevrenin de yenileneceği kanaatini taşıyorum.
Böyle bir yatırım için neden Pendik'i tercih ettiniz? 
Pendik Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve devletimizin yapmış olduğu yatırımlar Pendik’i bir cazibe merkezi haline getirdi. Özellikle ulaşımla ilgili yatırımlar sonucunda hava ulaşımından tutun da deniz ulaşımına ve metroya varıncaya kadar Pendik’te bunların hepsi mevcut. Giderek yıldızı parlayan bir ilçe haline gelen Pendik'in geleceğini parlak gördüğümüz için burada böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. 
İnşaat sektörünün gidişatını nasıl görüyorsunuz?
İnşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörüdür. Birçok insana istihdam sağlamakta ve çok sayıda alt sektörü de ekonomik açıdan beslemektedir. Kentsel dönüşümün arkasında sağlam bir siyasi iradenin olması inşaat sektörüne ayrıca bir ivme kazandırmaktadır. Devletimizin kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla insanlara kira ve taşınma yardımı yapmasını bir külfet olarak görmemek gerekir. Bu destekler esasında ekonomiye de ciddi anlamda bir katkı sağlıyor. Terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi tabii ki insanların canını biraz sıktı. Ancak demokrasiye sahip çıkan halkımızın olağanüsütü direnişi sonucunda bu alçak darbe girişiminin püskürtülmesi de gösterniştir ki, Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye’nin bu sıkıntıların üstesinden geleceğine inancımız tam olduğu için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yakında kentsel dönüşüm kapsamında Pendik Çınardere’de ikinci etap çalışmamız olan 430 konutluk yeni bir projeye başlayacağız. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir