HİÇ ADI GEÇMEYENLER DE VAR...

HİÇ ADI GEÇMEYENLER DE VAR...
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasındaki AK Parti ve CHP'li bazı belediye başkan ve yardımcılarının çok yakında görevden uzaklaştırılacağı iddia ediliyor.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PYD soruşturmasının kapsamı giderek genişlerken İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki AK Parti ve CHP'li bazı belediye başkan ve yardımcılarının yakında görevden alınacağı iddia edildi. 17-25 Aralık operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortalıkta pek gözükmeyen, tehlike atlatıldıktan sonra ortaya çıkan söz konusu belediye başkan ve yardımcıları hakkında başlatılan soruşturmalarda  son aşamaya gelindiği, yeterli delillerin toplanmasından sonra gözaltı ve görevden uzaklaştırılmaların başlayacağı ileri sürüldü. 
HİÇ ADI GEÇMEYENLER DE VAR...
Gezi olaylarına açıktan destek veren bazı CHP'li belediye başkanlarının FETÖ ile bağlantılı olduğu, o dönemde haklarında açılan yolsuzluk davalarının da sümenaltı edildiği söyleniyor. 15 Temmuz gecesi CHP'li bazı belediye başkan yardımcıları yurtdışında tatildeyken belediye başkanları da ortalıkta yoktu. Söz konusu belediye başkanlarının FETÖ'cüler tarafından sümenaltı edilen yolsuzluk dosyalarının da yeniden işleme konulacağı gelen bilgiler arasında. FETÖ/PYD ile bağlantılı oldukları öne sürülen ve isimleri şu ana kadar kamuoyunda geçmeyen bazı belediye başkanı ve başkan yardımcılarının da mercek altında olduğu iddia ediliyor.
İNCELEMELER DEVAM EDİYOR
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada FETÖ kapsamında belediyelerde çalışan personelle ilgili iş ve işlemlerin devam ettiğini belirterek, “Bununla ilgili belediye başkanları ya da meclis üyelerine adledilen bir suç varsa, bunlar da inceleniyor. AK Parti belediyelerine dönük, biz bütün belediyelerimize talimat verdik, bununla ilgili gerekli çalışmayı yapsınlar diye. Hiçbir belediyemizde kendi belediye hesaplarından yola çıkarak ya da yanlış bir ihbarla yönlendirilerek insanlarımızın mağdur edilmemesi esastır” demişti. 
KİMLER TUTUKLANDI?
FETÖ/PYD soruşturması kapsamında şu ana kadar İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Giresun’un Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Erzurum’un Aşkale ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Enver Başaran ve Konya’nın Ilgın ilçesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral tutuklanmıştı. Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile Adana’nın Pozantı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Çay ise FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alındı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir