İBB AYRIMCILIK YAPIYOR

İBB AYRIMCILIK YAPIYOR
Ataşehir Çamolukspor'u tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e taşıyan Kulüp Başkanı Ekrem Köse, Mütevazi bir bütçemiz var. Her şeye rağmen Ataşehir’i bu ligde de en iyi şekilde temsil edip başarılı olmayı hedefliyoruz” dedi

Bölgesel Amatör Lig 2016-2017 sezonunda Gaziosmanpaşa, Yalovaspor, Erokspor, Mudanyaspor, Zaferspor, Serdivanspor, Altınova Belediyespor, Çangelköyspor, Sapanca Gençlik Spor, Gürsuspor, Nilüfer Erdemlispor ve Kırkpınarspor’un yer aldığı 10. Grup’ta mücadele edecek olan Ataşehir Çamolukspor’da hedef her şeye rağmen başarı. 2. Amatör Lig'deyken göreve geldiği Ataşehir Çamolukspor'u tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e taşıyan Kulüp Başkanı Ekrem Köse, ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi.  
ZOR BİR GRUBA DÜŞTÜK
Bölgesel Amatör Lig’in ciddi bütçeler isteyen zor bir lig olduğunu belirten Ataşehir Çamolukspor Kulüp Başkanı Ekrem Köse, “Zevkli olduğu kadar zor ve havası da farklı olan Bölgesel Amatör Lig’de kısıtlı bütçemize rağmen Ataşehir’i en başarılı şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Statüde çok yanlışlar var. Son derece güçlü ekiplerin olduğu bir gruba düştük. İstanbul’un en güçlü takımlarını çektik. Anadolu olarak da Sakarya, Bursa ve Yalova grubunu çektik. Anadolu takımları diğer gruplara göre biraz daha kolay ama İstanbul takımları birbirinden güçlü. Hakkımızda hayırlısı olsun. Yine de kuradan memnunuz” şeklinde konuştu. 
İKİ MEVKİDE EKSİĞİMİZ VAR
Takımdan ve teknik ekipten çok memnun olduklarını, onlara sonuna kadar güvendiklerini belirten Ataşehir Çamolukspor Kulüp Başkanı Ekrem Köse, “İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Futbolcularımız antrenmanlarda çok istekli ve azimliler. Hocalarımızın bize ilettiklerine göre kalede ve santrafor mevkiinde transfere ihtiyacımız var. Bunları tamamlarsak lige tamamen hazırız olacağız. Türkiye’de ligler araştırılırsa en başarılı takımlarından biri olduğumuzu düşünüyorum. Hiçbir geliri olmadan bu takım çıktığı her ligde şampiyonluğu oynamış, hiçbir zaman küme düşmemiştir. Ataşehir Çamolukspor her zaman hedefleri olan bir takımdır” dedi.  
TFF’NİN BİZE HİÇBİR KATKISI YOK
Bölgesel Amatör Lig için başlangıçta 1 trilyon 350 bin TL’lik bir bütçe yaptıklarını ancak ülkenin ekonomik şartlarını da dikkate alarak bu bütçeyi 1 trilyona düşürdüklerini ifade eden Köse, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bize maddi anlamda hiçbir katkısı yok. Ataşehir Belediyesi’nden belli bir ödeme, ulaşım, bakım onarım ve malzeme desteği alıyoruz. 
Ataşehir Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bize destek olması lazım. Bu işe gönül vermiş insanların desteklerini, Ataşehir Belediyesi’nden de yardımlarını biraz daha arttırmasını bekliyoruz. Şu ana kadar bunların dışında kimseden destek görmedik. Geçen sene yanımızda kimler var ise bu senede aynı kişiler var. Bu işler emek, gönül ve maddi güç isteyen işlerdir. Herkes futbolu sever ama iş ekonomik desteğe gelince kaçar” diye konuştu. 
İBB AYRIMCILIK YAPIYOR 
Bölgesel Amatör Lig’in 3.Lig’den sonra gelen deplasmanlı bir lig olduğunu hatırlatan Ataşehir Çamolukspor Kulüp Başkanı Ekrem Köse, konuşmasını söyle sürdürdü: “TFF’nin 3.Lig’e 1 trilyon TL katkısı var. Bize hiçbir katkısı olmadığı halde 21 Bin TL teminat parası ödüyoruz. TFF, Bölgesel Amatör Ligi takımlarını gelir kazandırmak amacıyla ligimizdeki maçları da İddaa’ya dahil etmeli. Bizim de İddaa gelirlerimiz olmalı. Kulüpler Birliği’ne sorulmadan ilçelerde takımlar kuruluyor. En son kurulan İstanbul Sahilspor’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tesis verildi. İBB’nin bütün imkanları bu takımlara sunuyor. Bu ayrıcalık neden yapılıyor? İBB hepimizin belediyesidir ve herkese eşit mesafede olması gerekir. 
BU ZİHNİYET ÇOK YANLIŞ 
700’e yakın amatör spor kulübümüz var. İBB, Bölgesel Amatör Lig takımlarına yardım ederse anlarım. Veya ‘Ben Bölgesel Amatör Lig takımlarına yardım etmeyeceğim’ dese, yine anlarım. Ama Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör, 1. Amatör veya altyapılar dururken takım kurdurarak, bu takımlara hizmet edip, bütün kaynakların bu takımlara aktarılmasını anlamam mümkün değil. Bu adaletsizliktir. Çünkü bu vergiler bizim vergilerimiz. ‘Bir yerde bir stat yaptım, buraya hemen bir takım kurayım’ düşüncesi çok yanlış. İstanbul Sahilspor’a iki saha vererek diğer takımların haksızlık yapılıyor. Bu zihniyet yanlıştır. Bu konu hakkında kulüplerle görüşeceğim ve geniş çaplı bir basın açıklaması yapacağım. 
DİĞER TAKIMLAR NE OLACAK?
Büyükşehir belediyesi olarak x bir takımı iki kere kampa gönderiyorsun… Diğer takımlar ne olacak? Spor kulübü olarak 11 yıl Kadıköy Belediyesi’yle çalıştım. Dönemin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile bir kere görüştüm ve o görüşmede bize malzeme dağıtacağına söz verdi.  O görüşmede bizim takımdan arkadaşlar Selami Öztürk, ‘Neden Kadiköyspor’u kurmuyorsun başkanım’ diye sordu. Benim için futbol tarihine geçmesi gereken bir cevap veren Selami Öztürk, “Çok rahat kurarım ama ben zaten size yardım edemiyorken bir de bu şekilde önünüzü kesmek istemiyorum’dedi. Bu açıdan bakıldığında İBB’nin belli kulüplere inanılmaz destek verip diğerlerine sırtını dönmesi hiç hoş değil. Bunun acilen düzeltilmesini istiyoruz. Bu konu için kamuoyu tartışması yaratmaya çalışacağız”.

untitled-2tety.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir