RONALDO'DAN İLGİNÇ ZAFER ÇIĞLIĞI

RONALDO'DAN İLGİNÇ ZAFER ÇIĞLIĞI
FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldoüst üste 2. kez kazandı.

FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldoüst üste 2. kez kazandı.
FIFA'nın her yıl sezonun en iyi oyuncusuna verdiği Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü, İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan gala ile sahibini buldu.
Takım kaptanları, teknik direktörler ve uluslararası medya temsilcilerinin oylarıyla belirlenen Yılın Futbolcusu Ödülü'nü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo üst üste 2. kez kazandı.
Bu ödül için Ronaldo ile birlikte Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ve Bayern Münih'in Alman file bekçisi Neuer yarıştı.
7 ÖDÜL DAHA SAHİBİNİ BULDU
Galada, en iyi futbolcunun yanısıra yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile Fair-Play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini buldu.
YILIN 11'İ
Neuer, Sergio Ramos, Lahm, David Luiz, Thiago Silva, Di Maria, Kroos, Iniesta, Robben, Messi, Ronaldo.
EN İYİ GOL (PUSKAS ÖDÜLÜ) 
Real Madrid'in yıldız futbolcularından James Rodriguez, Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda Uruguay'a attığı şık golle bu ödülün sahibi oldu.
YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Dünya Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, erkeklerde yılın teknik direktörü ödülünü kazanan isim oldu. Bu ödül için diğer adaylar ise, Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti ile Atletico Madrid'in teknik patronu Diego Simeone'ydi.
KADINLARDA YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
Yılın teknik direktörü kadınlarda da Almanya'ya gitti. Vfl Wolfsburg'un teknik direktörü Ralf Kellermann bu ödülü kazanan isim oldu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir