PARTİ İÇERİSİNDE 3 KADEMELİ İNCELEME

PARTİ İÇERİSİNDE 3 KADEMELİ İNCELEME
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aktaş Teşkilatlarda 3 kademeli inceleme başlattıklarını, kurdukları 3 kişilik komisyonların rapor hazırladığını söyledi.

Ataş,"Biz bütün teşkilatlarımıza şu talimatı verdik. ‘Tüm il yönetimleri, ilçe yönetimleri, üç kademeli inceleme ile masaya yatırılmalı.
Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il başkanları bütünüyle masaya yatırılmalı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bize bir rapor verilmesini istiyoruz, dedik. Çünkü birlikte siyaset yapıyorsunuz gözlemleriniz var. O gözlemlere dayanarak ilde kuracağınız 3 kişilik komisyonla bu çalışmaları yapacaksınız, bize bir hafta içerisinde o raporlarınızı verin, dedik. Biz bu verilen raporlar çerçevesinde pozisyonlarını alıp, inceleyerek gerekçelerini alıp sorduk. Kanıt olarak ne var elinizde? İşte çocuğunu FETÖ’nün okulundan almadı, işte Bank Asya ile irtibatları devam etti, filan derneğe ya da sendikaya kayıtlı gibi. Kendisi değil de çocuğu kayıtlı veya çocuğu bizde siyaset yapıyor, babası bu işlere karışmış vaziyette veya ilk birinci ve ikinci derecede yakınları gibi. Bu envanterleri topladıktan sonra genel merkezde çok ciddi bir çalışma yaptık" dedi.
3 KATEGORİLİ KANIT AYRIŞMASI
Teşkilatlarda tespit edilen partililerin hakkındaki kanıtları da 3 kategoride değerlendirildiğini kaydeden Ataş, yapılan incelemenin yüzde 97’sinin tamamlandığını anlatarak, "Güçlü kanıt, kanıt, zayıf kanıt diye 3 kategoriye ayırdık. Bu ayrışmaları yaptıktan sonra kadın kollarımızla ilgili gelen bilgileri kadın kolları genel başkanlığımıza verdik. Gençlik kollarımızla ilgili gelen bilgiler varsa bunları gençlik kolları genel başkanlığımıza verdik, siz çalışın dedik. Belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleriyle ilgili kanıt ortaya konulmuş, gelmişse yerel yönetimlere verdik. Teşkilat kısmıyla ilgili kısmı da biz çalışmaya başladık. Farklı yerlerden tekrar sorgulamalar yaptık. Bu kanıtlar doğru mu diye yeniden araştırmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın yüzde 97’si bitti" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir