2017 YILI BÜTÇESİ 269 MİLYON TL

2017 YILI BÜTÇESİ 269 MİLYON TL
Tuzla Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 269 Milyon TL. olarak belirlendi. Tuzla Belediyesi bütçelerinin yıllık yüzde 93 gerçekleşme oranı taşıdığına dikkat çeken Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Bütçemiz 7 yılda 5 kattan fazla arttı.

Kaynak üretimi, mali yapının ergonomik kullanımı ile vatandaşlarımıza yaşam standartlarını yükselten hizmet sunduk.” dedi.
Tuzla Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısının 3. oturumunda, Tuzla Belediyesi’nin 2017 yılı performans programı ve bütçesinin görüşmeleri gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geçmişten günümüze bir değerlendirme yaparak konu başlıklarını 2009-2016 yılı döneminin özetiyle sundu. Slayt gösterimi eşliğinde Tuzla’nın son 7 yılında yaşanan değişim ve gelişimi belediye meclis üyelerine sunan Başkan Yazıcı, “Bir olayı başı ve sonu, öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirmekte fayda var. Geleceğe dair bir plan çizerken geçmişi de değerlendirmek durumundayız. Şehrin geçmişini bilerek geleceğiyle ilgili vereceğimiz kararların daha yerinde, zamanında ve vatandaşın lehinde olabilmesini önemsiyoruz. İstanbul’un son zamanlarda hem emlak değerleriyle hem de yaşam standartlarıyla ve kendi kendine yetebilen, kendisine spesifik bir özellik katabilme konusunda çok farklı bir ilçe olma gayret ve çabamızda önemli bir noktaya geldiğimize inanıyorum.
2009 yılında göreve başladığımızda Tuzla denilince akla deniz ve eğitim gelsin istedik, bunu vizyon belirledik. Bu iki vizyonla hem toplumsal manada bir hedef koyduk hem de kentin yönetimi noktasında kendi hedeflerini belirlemiş olan bir yerel yönetim oluşturduk” dedi. 
Bütçemiz 7 Yılda 5 Kattan Fazla Arttı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2017 yılı bütçesini 266. Milyar lira olarak belirlediklerini söyledi. Hazırladıkları tüm bütçelerin ortalama yüzde 93 oranında gerçekleştiğini belirten ve bütçe hazırlanırken gerçekçi bir anlayışın hakim olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, “2009 yılında görevi devraldığımız günden bu yana tüm bütçelerimize, bütçelerimizin gerçekleşme oranına, müdürlüklere göre dağılımına ve yatırımlara baktığımızda gerçekçi bir bütçe ile vatandaşımıza hizmet sunduk. 2009 yılında 50 milyon lira olan bütçemiz, 2017 planımızda 269 milyona çıktı. Bütçemiz 7 yılda 5 kattan fazla arttı. Kaynak üretimi, mali yapının ergonomik kullanımı ile vatandaşlarımıza yaşam standartlarını yükselten hizmet sunduk” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında 7 yıllık bütçe verilerine de yer verdi. 7 yılda gerçekleşen gelir bütçesinin yüzde 63’ünün vergi, harç ve ücretlerden oluşan öz gelirlerle karşılandığını belirten Başkan Yazıcı, bütçenin yaklaşık yüzde 40’ını vatandaşa direk yansıyan hizmet ve yatırımlara ayırdıklarını söyledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın sunumunun ardından AK Parti adına Grup Başkan Vekili Mehmet Kinsiz, performans programı ve bütçe ile ilgili görüşlerini açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili Sibel Arslan performans programı, CHP Tuzla Belediye Meclis Üyesi Hale Özcömert Coşkun da 2017 yılı bütçesi hakkında konuştu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, CHP temsilcilerinin konuşmalarının ardından eleştirileri yanıtladı.
Tuzla Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi, 18 oyla kabul edildi. Oylamada 8 red oyu kullanıldı ve Tuzla Belediyesi performans programı ve 2017 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir