AK PARTİ DİCLE İLÇE BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ!

AK PARTİ DİCLE İLÇE BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ!
AK Parti Diyarbakır Dicle ilçe başkanı uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Bizi öldürerek bitiremezler" dedi.

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçenin Hani yolu çıkışında bulunan kendisine ait akaryakıt istasyonunda, saat 23.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Otomobillerle akaryakıt istasyonuna gelen yaklaşık 7-8 kişilik PKK'lı bir grubun otomatik silahlarla gerçekleştirdiği saldırı sonucu Deryan Aktert, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı grubun ormanlık ve dağlık alana kaçtığı öğrenilirken, yakalanmaları amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Deryan Aktert'in işyerinin geçen yıl da silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Suikastla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
MEHDİ EKER'DEN TEPKİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in, PKK'lı teröristlerin saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin, "Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.
"DEFALARCA SALDIRIYA UĞRADILAR"
CNN Türk televizyonunda bir programa telefon bağlantısıyla katılan Eker, partisinin il ve ilçe başkanlarının, başkanlıklarının bundan önce de defalarca saldırıya uğradığını hatırlattı.
AK Parti'nin sindirilmek istendiğini ifade eden Eker, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, barış ve kalkınmasının teminatı olan partisinin, vizyon ve misyonuyla Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin çalışmalarına engel olduğu için hedef alındığını belirtti.
"PARTİMİZE HALKIN DESTEĞİ ÇOK YÜKSEK"
Partisinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde hem ulusal birliği savunan hem de toplumsal değerleri yaşatan farklı bir siyasi görüş olduğunu dile getiren Eker, "Partimize halkın da ilgi ve desteği çok yüksektir. Bu, korkutulma ve sindirmeyle elde edilmiş bir ilgi ve destek de değil." diye konuştu.
Eker, terör örgütünün, halkı AK Parti'den soğutmak, uzaklaştırmak için bu tür saldırıları gerçekleştirdiğini vurguladı.
"PKK KÜRTLERİN HAKLARI KONUSUNDA HEP SABOTAJCI OLDU"
Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz mücadelemizi sürdürüyoruz, devam ettireceğiz. Türkiye için devam ettireceğiz, Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımız için devam edeceğiz. Çünkü PKK'nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük oldu. PKK, Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor. Çünkü o zaman terör nedeniyle ortaya çıkmış bu vahşi örgütün varlık nedeni ortadan kalkar ve hizmet ettiği kesimlerin de işine bu gelmez. O nedenle PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmuştur.
"PKK BİZİ ÖLDÜREREK BİTİREMEZ"
Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Başkanımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez. PKK'lılar da siyasi uzantıları da bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti'nde biz demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi artıracağız, vatandaşlarımızın umudu olmayı sürdüreceğiz."
"MÜCADELEMİZDEN GERİ DURMAYACAĞIZ"
Terör örgütü PKK'nın uzun zamandır AK Parti'lileri hedef yaptığını ilan ettiğini anlatan Eker, almaları gereken tedbirler olduğunu kaydetti.
Kendilerine düşenin tedbir almak olduğunu bildiren Eker, şunları söyledi:
"Kardeşlerimizi korumamız gerekiyor. İnşallah bu son olur. Tehdit oluyor ama tehdit yapıyorlar diye bizim yapabileceğimiz şey şu; biz güvenlik tedbirlerimizi olabildiğince alacak ve mücadelemize de devam edeceğiz. Biz şerefli ölümü arzu ederiz. Şerefsizce yaşamaktansa şerefli ölümü tercih ederiz. Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Onlar bizi tehdit ediyor diye mücadelemizden geri durmayacağız. Tedbirimizi alacağız, mücadelemizi de sürdüreceğiz."
OPERASYON BAŞLATILDI
Dicle ilçe merkezi çıkışında kendisine ait akaryakıt istasyonunda bulunan Deryan Aktert, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu olay yerine hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştı.
VALİLİK AÇIKLADI
AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Dicle ilçesinde 10.10.2016 günü saat: 2.5 sıralarında Diyarbakır ili AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçe merkezindeki akaryakıt istasyonu ofisinde bulunduğu esnada bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapıldığı değerlendirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Dicle Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine sabırlar dileriz. Olayın fail yada faillerinin yakalanması için çok yönlü çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir