MALTEPE’YE BEŞ YILDIZLI HASTANE…

MALTEPE’YE BEŞ YILDIZLI HASTANE…
Özel Çarem A.Ş.; Anadolu yakasının en teknolojik hastanelerinden birisi olacak olan Maltepe’deki yeni hastanesini Ocak ayında hizmete açacak.

Remedy Hospital ile Pendik’te çok başarılı bir hastanecilik hizmeti veren Özel Çarem A.Ş.; 20 bin metrekare kapalı alanda, uzman doktor ekibi ile Anadolu yakasının en teknolojik hastanelerinden birisi olacak olan Maltepe’deki yeni hastanesini Ocak ayında hizmete açacak.  
HABER Göksal SERDAR
Özel Çarem A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Remedy Hospital Başhekimi Op. Dr. Mehmet Toprak, Remedy Hospital’ın 2010 yılında sağlık sektörüne yeni bir anlayış getirmek amacıyla kurulan Özel Çarem A.Ş.’nin ilk projelerinden biri olduğunu belirterek, “Remedy Hospital olarak 2010 yılında Pendik’e geldik. Halen faaliyet göstermekte olduğumu şu anki hastanemiz o dönemde Özkan Hastanesi’ydi. Biz burayı devraldık.  O zamanlar burası kadın doğum özellikli bir hastaneydi. Biz tabii daha invaziv, yoğun bakım ünitelerinin ve ameliyatların daha fazla olduğu, branş çeşitliliğiyle Pendik’te farklı bir hastane yapısı şeklinde burayı düşündük. Mevcut yüzölçümü içerisinde de düşündüğümüz bu yönde bir yapılanmayı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 6-7 yıl içerisinde de hastanemizde başarılı ameliyatlara imza atıldı” dedi.
OCAK AYINDA HİZMETE GEÇECEK
Hastanelerinde mevcut yüzölçümü içerisinde yaptıkları işlerin kendilerine yeterli gelmediğini ifade eden Op. Dr. Mehmet Toprak, “Yatak doluluk oranımız neredeyse yüzde 100’lerde. İnsanların bize karşı teveccühü ve güveni tam. Doktor kadromuz çok iyi. Bizim hastaneye bakış açımız biraz farklı. Belki de bu nedenle insanların bize olan ilgisi çok fazla. Bu hastane hacim olarak bize yetmeyince bir başka merkezde, Maltepe’de yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda, daha geniş çaplı bir hastane planladık. Ocak ayında bu yeni hastanemizin açılışını yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknolojinin gerektirdiği her türlü donanım ve teçhizata sahip olacak olan Maltepe’deki yeni hastanemizde kardiyavasküler cerrahi dediğimiz tüm kalp ameliyatları ve tüm kanser ameliyatlarını yapacağız” şeklinde konuştu. 
EN TEKNOLOJİK HASTANE
Çok iyi bir hastane yaptıklarını belirten Toprak, “Anadolu yakasının aşağı yukarı en teknolojik, her şeyin en iyisinin bulunduğu bir hastane planlamıştık zaten. Hamd olsun Maltepe’deki hastanemiz, düşündüğümüzle örtüşen bir hastane olacak. Doktor kadrosu olarak çok sayıda başvuru var. Açıkçası bu kadar ilgiyi de beklemiyorduk. Neticede burası Anadolu yakası ve Anadolu gibi aslında. Bizde buna uygun olan bir hastane kültürü oluşturmak zorundayız. Doktor kadrosu, hastanenin yapısı, bu bölgede yaşayan insanlar, ödeme yapısı vs. ile bir özel hastane kültürü oluşuyor. Tabii bu anlamda biz daha çok bilimsel bir kadro oluşturmaya çalışıyor, teknolojiyi de iyi kullanabilecek bir ekip seçimi yapıyoruz. Takdir dersiniz ki hastanecilik artık  klasik hastaneciliğin ötesinde bir noktaya geldi. Mesela Maltepe’deki yeni hastanemizde endoskopi gastroenteroloji servisi açılıyor… Endoproskopiden endosonografiye kadar tüm teknolojiyi, üst teknolojik aletlerle birlikte yeni hastanemizde sergileyeceğiz. 
YURTDIŞI HASTALAR DA
Maltepe’de açacakları yeni hastanelerinde sağlık turizmi kapsamında yurtdışı hastalara da hizmet vereceklerini kaydeden Opr. Dr. Mehmet Toprak, “Her ne kadar güzel bir hastane ve otelcilik hizmeti verseniz de sağlık turizmi yapmak için çok iyi bir doktor ekinizin olması lazım. Biz tabii Pendik’teki Remedy Hospital’da çok yerimiz olmamakla birlikte yurtdışına zaten açıldık, Maltepe’deki hastanemizde bu hizmeti çok daha iyi vereceğiz. Ondan sonraki bir projemizde de zaten tamamen sağlık turizmine yönelik bir yatırım planlıyoruz. Çünkü yurtdışına gittiğimizde sağlık alanında Türkiye’ye yönelik bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu yönde bir algı var. Bizim bunu doğru kurgulamamız lazım. Biz bunu doğru kurgulayamaz, doğru hizmet vermezsek bu şansı Türkiye olarak kaybederiz. Biz de kendi bünyemizde bunların toplantılarını ve planlarını yapıyoruz. Sağlık turizmi konusunda doğru ve sağlam adımlarla ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir