KILIÇDAROĞLU GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

KILIÇDAROĞLU GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlardan seçim kampanyası için destek istemesiyle ilgili, “Erdoğan bu desteği niye istiyor acaba? Dünya kadar parası var, sıfırlayamadığı dolarları var, avrol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlardan seçim kampanyası için destek istemesiyle ilgili, “Erdoğan bu desteği niye istiyor acaba? Dünya kadar parası var, sıfırlayamadığı dolarları var, avroları var, Türk liraları var, ‘milletin anasını belleyen’ iş adamları var. Onlarla beraber yola çıkmadı mı, çıktı. Yazmış oraya; ‘Milletin Adayı’. Bir şeyi atlamışlar herhalde afişe sığmadığı için, ‘Milletin anasını belleyenlerin adayı’ demek lazım Recep Tayyip Erdoğan için. Doğru mudur, doğrudur. Gerçek midir, gerçektir. Milletle ne ilgisi var bunun. Haram lokma yiyeceksin, rüşvet alacaksın, adın bütün dünyada hırsızlığa çıkacak ve diyeceksin ki ‘Ben milletin adayıyım’. Kimse kusura bakmasın, bu millet hırsız değil. Hırsız olanlar başkaları. Kendileri baksın aynaya hırsızı görecektir orada” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yazmış oraya, ‘Milletin Adayı’. Bir şeyi atlamışlar herhalde afişe sığmadığı için, ‘Milletin anasını belleyenlerin adayı’ demek lazım Recep Tayyip Erdoğan için. Haram lokma yiyeceksin, rüşvet alacaksın, adın bütün dünyada hırsızlığa çıkacak ve diyeceksin ki ‘Ben milletin adayıyım’. Kimse kusura bakmasın, bu millet hırsız değil” diye konuştu. 
Kılıçdaroğlu seçim programı çerçevesinde geldiği İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Emniyette “paralel yapı” iddialarına ilişkin düzenlen ikinci dalga operasyona ilişkin, “Rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan intikam alma süreci, bunu hepimiz biliyoruz. Bütün vatandaşlarımın da bunu öğrenmesini istiyorum. Erdoğan eğer hesap vermek istiyorsa ve bir paralel devlet varsa önce kendisi yargının önüne çıkmalı, ‘Evet ben Başbakanlık yapıyordum ama Başbakanlık yaptığımdan haberim yoktu benim, bir sürü kararname geliyordu, ben de bunları imzalıyordum, böyle bir yapı oluşmuş, yeni fark ettim’ diye bir itirafta bulunması lazım. Onu bekliyoruz, eğer böyle bir tablo varsa” diye konuştu.
-“MİLLİ EĞİTİM BAKANININ KOLTUĞU BİLAL ERDOĞAN’A AİT”-
Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu ve “eğitimin nasıl dizayn edileceği talimatlarının verildiği” iddiasıyla yayınladığı ses kayıtları da soruldu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
“Bilal Erdoğan denen kişi’ değil Bilal Erdoğan’ın bizzat kendisi. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını toplamış, onlara milli eğitim politikasını anlatıyor. Devletin geldiği duruma bakın Allah aşkına. Senin Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevin nedir? Bir vakfın yönetiminde, vakıf rüşvetin merkezi… Devletten ihale alanlar rüşveti götürüp TÜRGEV’e ödüyorlar. O da bundan faydalanıyor, bu parayı kullanıyor, milli eğitim politikası belirliyor. Milli Eğitim Bakanı’nın oturduğu koltuk aslında ona ait değil, Bilal Erdoğan’a ait. Politikayı çizen de Bilal Erdoğan. Bu tabloyu vatandaşlarımız görsün diye, Genel Sekreterimiz açıkladı. Neden vatandaşlarımız görsün, sanıyorlar ki hükümetin bir milli eğitim politikası var. Hayır, hükümetin değil. Bir görünen bir de görünmeyen politikası var. O görünmeyen yüzünü dün kamuoyuna açıkladık. Gerçek budur. Hiçbir eğitim bilgisi olmayan bir kişi, gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış bir kişi, ahlaki değerleri sıfır olan bir kişi ülkenin milli eğitim politikasını belirliyor. Düşünün milli eğitim politikası, yani ulusal politika, yani milli politika. Onu adı yolsuzluğa bulaşmış, hırsızlıkla anılan bir kişi belirliyor. Bizim için acı olan, üzüntü veren nokta bu.”
-“ALDIĞIN RÜŞVETİN HESABINI VERECEKSİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN”-
Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in de paralel devlet adına bir açıklaması oldu, dinleyebilme imkanınız oldu mu?” sorusu üzerine de, “Nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum ama ben Türkiye’de yaşıyorum. Buradaki olayları görüyorum. Eğer bir paralel devlet varsa, herhalde bunun bir numaralı sorumlusu bu ülkeyi yöneten kişidir” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 
“Herhalde biz ülkeyi yönetmiyoruz. Paralel devlet 12 yıldır, siz nasıl farkına varmazsınız. Defalarca ama defalarca uyarıldı, yargı konusunda, diğer konularda uyarıldı. Her seferinde de, O’nun parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in ifadesiyle söyleyeyim, ‘paralel devlet söylemine kargalar bile güler’. Ben söylemiyorum, bu iktidarın sözcüsü söylüyor bunu. Şimdi yeni uyanmış diyor ki, ‘Paralel devlet var’. Ne zamandan sonra, 17 Aralık, 25 Aralık rüşvet operasyonundan sonra. Sen aldığın rüşvetin hesabını vereceksin Recep Tayyip Erdoğan, kaçamazsın bu ülkeden. Nereye gidersen git, bunun hesabını soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hesabını sormak benim boynumun borcudur. O sanıyor ki, ‘belli seçimlere gireceğim, belli yerlere geleceğim, gelmek için çaba harcayacağım, ben bunları unutturacağım’. Her kuruşun hesabını sormak benim boyunum borcudur, nereye gidersen git, kaçamazsın bu ülkeden, kaçamazsın.”
-“HERHALDE AFİŞE SIĞMADI…”-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Kocaeli mitinginde, vatandaşlardan cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için destek istemesiyle ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:
“Erdoğan bu desteği niye istiyor acaba? Dünya kadar parası var, sıfırlayamadığı dolarları var, avroları var, Türk liraları var, ‘milletin anasını belleyen’ iş adamları var. Onlarla beraber yol çıkmadı mı, çıktı. Yazmış oraya, ‘Milletin Adayı’. Bir şeyi atlamışlar herhalde afişe sığmadığı için, ‘Milletin anasını belleyenlerin adayı’ demek lazım Recep Tayyip Erdoğan için. Doğru mudur, doğrudur. Gerçek midir, gerçektir. Milletle ne ilgisi var bunun. Haram lokma yiyeceksin, rüşvet alacaksın, adın bütün dünyada hırsızlığa çıkacak ve diyeceksin ki ‘Ben milletin adayıyım’. Kimse kusura bakmasın, bu millet hırsız değil. Hırsız olanlar başkaları. Kendileri baksın aynaya hırsızı görecektir orada.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir