KADIKÖY'DE İKİNCİ EMENİKE VAKASI...

KADIKÖY'DE İKİNCİ EMENİKE VAKASI...
1-1 biten Aytemiz Alanyaspor maçında oyundan alınmasına bozulan Fenerbahçe'nin golcüsü Emmanuel Emenike, hocasını protesto edercesine yaptığı hareketlerle camianın sabrını taşırdı.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike'nin Alanyaspor maçında oyundan çıkarken yaptığı hareketler, 2 sezon önce Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçını hatırlattı. Gol atamadığı dönemlerde oyuna küsen, zaman zaman takım arkadaşlarıyla sorun yaşayan Emenike, 2014-2015 sezonunda oynanan Beşiktaş maçında seyircilerin protestosu karşısında formasını çıkarıp sahayı terk etmişti. Bu olay, Emenike'nin Fenerbahçe'deki ikinci döneminin bitişinin sinyalini vermişti. Nijeryalı forvet, sezon sonu ise Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ain'e bir yıllığına kiralanmış, daha sonra da İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'a kiralık olarak gitmişti.
KIRMIZI KART GÖREBİLİRDİ
Kısa süren West Ham macerasından sonra tekrar Fenerbahçe'ye dönen Emenike, Sarı-lacivertli formayla sezona iyi başladı. 3'ü Şampiyonlar Ligi ön elemesinde, 2'si lig ve biri UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 6 gol kaydeden Nijeryalı futbolcunun dünkü Aytemiz Alanyaspor maçına kadar keyfi yerindeydi. Emenike, Aytemiz Alanyaspor maçının ilk dakikalarında kırmızı kart görerek oyun dışında kalabilirdi. Rakibi ile kale ağzındaki pozisyon arayışında dirsek atmış ancak bu hareket hakem tarafından kartla değerlendirilmemişti. Daha sonraki sert ikili mücadeleler, faule maruz kaldığı pozisyonlar Nijeryalı oyuncunun sinirlerini gerdi. İyi oynadığını düşündüğü ve takımın gole ihtiyacı olduğu dakikalarda değişiklik tabelasında kendi forma numarasını gören Emenike bunu kabullenemedi.
AATIF'IN ELİNİ SIKMADI 
Skor 1-1'e gelmişti ve forvetin oyundan çıkarılmasını yadırgamıştı. 64. dakikada oyundan çıkarken önce elindeki bandajı yere attı. Sonra ağır adımlarla sahayı terk etti. Kenarda bekleyen takım arkadaşı Aatıf'ın elini sıkmadı. Bu davranışı saygısızlık olarak yorumlandı. Yerine giren Aatıf ise takımdaki en samimi olduğu kişilerin başında geliyor. Emenike'nin tavrı Aatıf için değildi ancak takım arkadaşı oyuna girerken başarılar dilemeliydi diye görüş hakimdi. Emenike'nin takımda en yakın olduğu ve Samandıra'da en çok vakit geçirdiği arkadaşları Sow ve Aatıf. Oyundan çıkarken takım arkadaşı ve hocasına yaptığı saygısızlık geçmişteki Beşiktaş derbisini akıllara getirdi. Emenike'nin bundan sonraki maçlarda kaçıracağı bariz gol şansları , bu sezon başından beri kendisini destekleyen taraftarın da tepkisini çekebilir.
ADVOCAAT: EMENİKE'NİN NE YAPTIĞI UMURUMDA DEĞİL 
Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, maç sonunda basın mensuplarının Emenike ile ilgili sorularına ilginç bir yanıt verdi. Hollandalı teknik adam, "Emenike'nin ne yaptığını çok umursamıyorum. Oyundan çıktığı için sinirlendi. Açıkçası ne yaptığı umurumda değil" dedi. 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir