ERDOĞAN: YAHU NASIL MUSUL'A GİRMEYEYİM?

ERDOĞAN: YAHU NASIL MUSUL'A GİRMEYEYİM?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda Türkiye'nin devre dışı bırakılmak istendiğini belirterek,"Türkiye Musul’a girmesin diyorlar.

Aylardır beklenen Musul operasyonu bu sabaha karşı başladı. Musul'un DEAŞ'ın elinden alınması için 30 bin askeri güçle sürdürülen harekâtta, 4 ila 8 bin arasındaki teröristin kentten temizlenmesi amaçlanıyor. Harekâta ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, hem karadan hem de havadan destek veriyor. Fransız uçak gemisi Charles De Gaulle,  Musul Operasyonu'na destek için Limasol limanında. Musul operasyonuna destek için gelen gemi hava operasyonlarında kullanılacak bombardıman uçaklarını taşıyor. Charles De Gaulle, 24 adet Rafale bombardıman uçağı, iki adet Hawkeye nakliye uçağı, bir adet Maritime deniz karakol uçağı ve dört helikopter ile donanmış olarak 20 Eylül’de Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki liman kenti olan Toulon’dan yola çıkmıştı.
DEAŞ SAVAŞMADAN TERK EDİYOR
Musul operasyonuyla ilgili sıcak açıklama, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'den geldi. Musul halkının DEAŞ'la çatıştığını ve örgütün hemen hemen savaşmadan bölgeyi terk ettiğini söyleyen Salihi, 500 kişiden oluşan Türkmen gücün Başika'da beklediğini belirtti. NTV canlı yayınına bağlanan Salihi, "Bu sabah saatlerinde 5 yönden Musul operasyonu başladı. Bütün silahlı güçler operasyona katılıyor. Irak hükümetinin ve oradaki bütün askeri güçlerin tavsiyeleri üzerine sivil halkın dışarıya çıkmamaları istendi. Biraz önce alınan habere göre, içeride olan teşkilatların ve halkın da direniş hareketi oldu. DEAŞ hemen hemen savaşmadan bölgeleri terk ediyor" dedi.
DEAŞ KAÇACAK YER ARIYOR 
Rudaw'a konuşan KDP'nin Musul basın sorumlusu Said Memuzini, “Bir grup örgüt mensubu aileleriyle birlikte kenti terk etti. Söz konusu DEAŞ’lılar Musul’dan Suriye’ye geçti” dedi. Memuzini, “Şu an Musul’da 10 bin DEAŞ'lının bulunduğu tahmin ediliyor. IŞİD, 2 yıldan fazladır Musul halkına zulmediyor. Örgütün en büyük korkusu halkın onlara ihanet etmesi” ifadelerini kullandı. Memuzini, kentteki DEAŞ’lıların akıbetine ilişkin, “Büyük ihtimalle ya kaçacaklar ya da sonuna kadar çatışıp, son nefeslerini verecekler” diye konuştu.
ERDOĞAN: NASIL MUSUL'A GİRMEYEYİM?
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul'u DEAŞ'ten kurtarma operasyonlarında Türkiye'nin devre dışı bırakılmak istenmesine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Şu anda Musul’da operasyonlar devam ediyor. Ne diyorlar? Türkiye Musul’a girmesin. Yahu nasıl girmeyeyim? 350 km sınırım var benim, tehdit altındayım. 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak. Hiç ilgi alakası olmayanlar gelip giriyor, neymiş Bağdat onlara gel demiş. Gel demedikleri zaman Irak’a gelenlere niye hayır demediniz?  14-15 sene önce Saddam gel mi dedi bunlara? Ama girdiler. Orada kan gövdeyi nasıl götürdü. Milyonu aşkın insan öldü" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir