İBB 11 CEP OTOGARI YAPACAK

İBB 11 CEP OTOGARI YAPACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler'deki büyük İstanbul Otogarı'nı işleten şirketten amacına uygun kullanım yapılmadığı için otogarın 15 gün içinde tahliye edilmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyük Otogarını İşleten şirketin 15 gün içerisinde tahliye edilmesine karar verdi. 9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliye gerekçesi olarak gösterildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan AvrasyaTerminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, "Evrağı henüz görmedim ama bizim 25 yıllık sözleşmemiz var. El koymanın ağır bedeli vardır. 2019 yılında bitiyor bizim sözleşmemiz. Usülsüz bir şey varsa cezası kesilir" açıklamasını yaptı.
GALİP ÖZTÜRK DUYURDU
Otogarın tahliyesine ilişkin İBB'nin talebi hakkında hapis cezası olan ve yurtdışında bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Twitter hesabı üzerinden duyurdu.
330 FİRMA HİZMET VERİYOR
Büyük İstanbul Otogarı'nda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor yine bir o kadar araç da giriş yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar'da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.
Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi isteği 4 yıl önce de gündeme gelmişti.
İBB 11 CEP OTOGARI YAPACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otogarlarda yaşanan karmaşanın, trafik sorununun ve adli olayların önüne geçmek için 11 cep otogarı yapma kararı almıştı. Anadolu ve Avrupayakasına dağılacak olan cep otogarları sayesinde İstanbullu rahat bir nefes alacak. Alibeyköy'de ilki açılan cep otogarları için Ataşehir, Pendik, Kurtköy, Çamlıca, Avcılar,Silivri gibi yerler seçilecek. 11 cep otogarının işletmesini de İSPARK yapacak.
İKİ YAKAYA DAĞITILACAK
Çamlıca, Ataşehir'de yapılması planlanan cep otogarlarının projesi için ihale sonlandırıldı. Yakında inşaatı başlayacak olan projenin 6 ayda bitirilmesi amaçlanıyor. Çamlıca veAtaşehir dışında Pendik ve Kurtköy'e de cep otogarları yapılacak.

istanbul-esenler-otogarini-isleten-sirkete-8719339_457_m.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir