PKK KONVOY GEÇİŞ GÜZERGAHINI HEDEF ALDI

PKK KONVOY GEÇİŞ GÜZERGAHINI HEDEF ALDI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, AK Partili gencin kendisine klip yapmasıyla ilgili, "Son derece memnun oldum dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin ziyareti sırasında PKK'nın konvoy geçiş güzergahını hedef almasına ilişkin, "Ana muhalefet partisinin genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi herhalde Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır diye düşünülmüş olabilir. Bunun için böyle bir saldırı düşünmüş olabilir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, AK Partili gencin kendisine klip yapmasıyla ilgili, "Son derece memnun oldum. Yenikapı mitinginde yaptığım konuşmadan belli bölümler. Daha önce seçimler sırasında kullandığımız tanıtım filmlerinden belli bölümler müzik eşliğinde yapılmış. Oldukça güzel, yürekten kutluyorum. Siyaset kültürü bir uzlaşma zemini üzerine oturmalı. Çünkü muhalefetin her söylediği yanlış, iktidarın her söylediği doğru şeklindeki algıdan Türkiye'nin kurtulması lazım. Ortak aklı egemen kılar,Türkiye'yi gerginliğin, kutuplaşmanın ötesine taşırsa o zaman daha rahat konuşabiliriz, sorunlarımızı tartışabiliriz" diye konuştu.
"Dar bir vadiden giderken birdenbire araçlar durdu"
Artvin'de konvoy güzergahına düzenlenen saldırı girişimini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Daha önce bizim Ardanuç Belediyesi yeni belediye binası yapılmıştı. Bu belediye binasını açacaktık. Ama 15 Temmuz olayları olunca erteledik. Şavşat'ta küçük bir miting yaptık. Daha sonra konvoyumuzla Ardanuç'a doğru yola çıktık. Herhangi bir sorun yoktu. Dar bir vadiden giderken birdenbire araçlar durdu. Biz neden durduğunu merak ettik. Araçlardan hemen güvenlik görevlileri çıktılar ellerinde uzun namlulu silahlarla. Dikkatli olmamız konusunda uyarı yapıldı koruma arkadaşımız tarafından. Bizim bulunduğumuz araç, dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Yukarıdan gelecek olan saldırılara karşı önlem olarak. Birdenbire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. PKK ile bir çatışma olduğu bize söylendi. Bir süre sonra bir ambulans hızla yanımızdan geçti. Gittiğimiz bütün mitinglerde zaten bizi takip ediyor, ama daha öne doğru gitti. Sorduğumuzda bir erin, yaralıların olduğu, çatışma olduğu, ambulansın yaralıları alıp hastaneye götürmesi gerektiği söylendi. Arkasından tekrar bir çatışma oldu, ikinci bir çatışma. Koruma bir roketatar galiba, füzeyle bize saldırı olabileceğini, oraya ateş ettiğini ve onu vurduğunu söyledi. Bir süre sonra orada uzun süre beklemenin riskli olduğu ifade edildi, zırhlı araç geldi ve dediler ki 'Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarının yeri var, oraya gitmemiz gerekiyor'. Jandarmaya ait bir araç çatışmalardan bir süre sonra geldi. Karayollarının bulunduğu bölgeye gittik. Orada SayınCumhurbaşkanı, Başbakan telefonla aradılar, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İlk arayan İçişleri Bakanı Efkan Ala Bey. Aradı, her türlü önlemi aldıklarını ifade ettiler. SayınCumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan birlikteymiş, aradılar. Sonra diğer bakanlar aradı.HDP'den Selahattin Bey, 'Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim. Yeni duydum. Geçmiş olsun dileklerini iletiyorum' dedi. Arkasından bize karayollarının da güvenli olmadığını söylediler. Teröristlerin o bölgede 2 gün önce görüldüğünü söylediler. Onun üzerine Şavşat'a Kaymakam Beyin makamına gittik."
"Efkan Bey tekrar aradı, bir helikopter tahsis ettiklerini, helikopterle istediğimiz noktaya gidebileceğimizi söylediler"
Riskin kuvvetli olduğunu ziyareti ertelemenin iyi olacağını kendisine söyleyen olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir süre sonra Efkan Bey tekrar aradı, bir helikopter tahsis ettiklerini, helikopterle istediğimiz noktaya gidebileceğimizi söylediler. Helikopteri kullandık, Ardanuç'a gittik. Artvin programımız vardı, gecikme fazla olduğu için uçağı kaçırmayalım diye Trabzon'a gidebilir miyiz diye söyledik, en uygun koşullarınErzurum'dan Ankara'ya dönülmesi gerektiği ifade edildi. Biz Erzurum'dan Ankara'ya dönüşümüzü gerçekleştirmiş olduk" dedi.
"Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi"
Suikast riskleri yönünde istihbaratın olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz olayından sonra ertesi gün uçaklar uçmadığı için Bakırköy'den Pendik'e bir deniz aracıyla gittim. Oradan Ankara'ya karayoluyla döndüm. Akşam eve döndüm. Eve döndüğümde güvenlik güçlerinden bir duyum bize iletildi. Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını, bulunmadığımız odada elektriğin yanmasını istediler. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi. Önlem almamız istendi. Daha sonraİçişleri Bakanlığı tarafından arandım. Koruma sayısının arttırılacağı ifade edildi. Uzun namlulu silahlar korumalara tahsis edildi. Ardanuç'a giderken benim korumalarda daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördüm. Sonuçta Allah'ın verdiği bir can. Siyasetle uğraşıyoruz, ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Hiçbir kişisel çıkarımız yok. Ülkenin daha güzel, daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ama bunu içine sindiremeyen,Türkiye'yi karıştırmak isteyenler olabilir ama sonuçta bir bedel ödemek gerekiyorsa bu bedeli vatandaşın değil, gerekirse biz ödeyebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir