ERSUN YANAL, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

ERSUN YANAL, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
"Göreve geldiğim sezon takımımı şampiyon yapmış bir teknik adam olarak bugünkü koşullarda görevime devam etmem mümkün değildir" ifadesini kullandı.

rsun Yanal'ın Fenerbahçe kariyeri 408 gün sürdü
Ersun Yanal'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 408 gün sürdü. 
Fenerbahçe ile ilk kez, 2013-2014 sezonu öncesi, 28 Haziran 2013'te 1 yıllık sözleşme imzalayan Yanal, ilk sezonunda yaşadığı şampiyonluktan sonra, 21 Mayıs'ta 2 yıl uzattığı sözleşmesinde, 2014-2015 sezonunu göremeden görevinden ayrıldı. 
Yanal, son dönemde yaşanan sıkıntıların ardından, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı açıklamalardan sonra bugün istifasını verdi. 
Kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'de kazandı
Ersun Yanal, kısa süren Fenerbahçe döneminde kariyerinin ilk Süper Lig şampiyonluğunu elde etti. 
1995-1996 sezonunda başlayan Süper Lig kariyerinde 18 yılı geride bırakan Yanal, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor'daki görevlerinin ardından Fenerbahçe'nin başında şampiyonluğa ulaştı. 
Kariyerinde ilk kez geçen sezon  "Üç Büyükler"den birini çalıştıran Yanal, bu kısa dönemde tecrübesini Süper Lig şampiyonluğuyla taçlandırdı. 
40 resmi maçta 24 galibiyet
Tecrübeli teknik adam, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve Avrupa mücadeleleri olmak üzere, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 40 resmi maçta 24 galibiyet yaşadı. 
Yanal yönetimindeki sarı-lacivertli takım 10 maçta yenildi, 6 kez de berabere kaldı. Bu resmi maçlarda rakip fileleri 79 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 43 gol gördü. 
Sarı-lacivertli takım, Yanal idaresinde, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk elde ederek, lig tarihinin erken şampiyonluklarından birisine imza attı. 
"Katkılardan dolayı teşekkür eder..."
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, teknik direktör Ersun Yanal'ın istifa mektubunun kulübe ulaştığı bildirildi. 
Yanal'ın istifa açıklamasının ardından, buna dair henüz resmi bir belge gelmediği için bir süre sessiz kalan sarı-lacivertli kulüp, istifa mektubunun saat 19.15 itibarıyla kulübe ulaştığını duyurdu. 
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Sayın Ersun Yanal'ın görevinden ayrıldığına dair istifa mektubu, 9 Ağustos 2014 tarihinde saat 19.15 itibariyle tarafımıza ulaşmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak Sayın Ersun Yanal'a kulübümüze bugüne kadar sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında başarılar dileriz."
14 teknik adam
Fenerbahçe'de, kulüp başkanı Aziz Yıldırım döneminde 14 teknik adam görev yaptı. 
Yıldırım'ın kulüp başkanı seçildiği tarihte (15 Şubat 1998) Hırvat Otto Bariç'in teknik direktör olarak görev yaptığı sarı-lacivertli takımı 16 yılı aşkın sürede Bariç'in ardından çeşitli sürelerle, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum (2 ayrı dönem), Arthur Zico, Luis Aragones, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal çalıştırdı.
Sarı-lacivertli takımda başkan Yıldırım döneminin en istikrarlı teknik direktörleri aralıksız üçer sezon görev yapan Christoph Daum ve Aykut Kocaman oldu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir