DÜNYA DEVİ ADETA PATLADI!

DÜNYA DEVİ ADETA PATLADI!
Samsung'un amiral gemisi olarak kabul edilen Galaxy Note 7'nin üretiminin durulmasıyla firma borsada adeta çakıldı.

Samsung'un Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının yanması üzerine firma son amiral gemisi telefonunun üretimini tamamen durdurduğunu açıkladı.Bu karar elektronik devini borsada da sarstı. Hisseler son bir ayın en düşük seviyesine inerken, Kore borsasında hisseler günü yüzde 8 düşüşle kapattı. Samsung'un Note 7 nedeniyle uğradığı zarar 17 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Yani firma bir günde 5 milyar dolar değerine sahip TÜPRAŞ'tan 3 tane kaybetmiş oluyor.
Samsung'un son amiral gemisi adeta battı. Apple ile sıkı bir rekabete giren ve yüksek pazar payına sahip Koreli elektronik devi Samsung, adeta gözbebeği olarak gördüğü Galaşy Note 7'lerdeki yanma sorununu çözemedi. 
Telefonların birbiri ardına patlaması üzerine firma üretimi tamamen durdurduğunubugün açıkladı. Bu karar ile teknoloji devi Samsung borsada da ağır darbe aldı.
Kore borsasında şirketin hisseleri yüzde 8 gerileyerek bir ayın en sert gün içi düşüşünü yaşadı. Samsung'un Note 7 nedeniyle uğradığı zarar 17 milyar dolar olarak hesaplanıyor. 
Korea Investment & Securities Co. analisti Yoo Jong-woo, “Nedenini bulmalı ve net bir şekilde ne yapılacağını açıklamalılar. Ancak bu şekilde müşteriler başka bir Samsung alırken rahat hissedebilir” dedi.
Ağustos ayında büyük umutlarla piyasaya sürülen Galaxy Note 7'lerin bir çoğunun alev alması ve yangınlara neden olması nedeniyle, Samsung 2.5 milyon cihazı geri çekmek zorunda kalmıştı. Korkunç yangın olaylarından biri, bir kullanıcı uçaktayken yaşanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir