“MALTEPE BELEDİYESİ ENGELSİZ TİYATROSU” KURULDU

“MALTEPE BELEDİYESİ ENGELSİZ TİYATROSU” KURULDU
Maltepe Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilçedeki engelli vatandaşların tiyatro çalışmaları gerçekleştirecekleri “Maltepe Belediyesi Engelsiz Tiyatrosu”nu kurdu.

Maltepe Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Tülay Düztaş ve Maltepe Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Kubilay Erdelikara, Maltepe’de engelli vatandaşların katılacağı bir engelli tiyatrosu kurulması önerisini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a sundu. Engelli vatandaşların üreten bireyler olması ve sosyal yaşama katılması için engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalara büyük önem veren Başkan Kılıç, söz konusu projeye tam destek verdi. Maltepe Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Tülay Düztaş, yaşamın her alanında var olabilmek ve üretebilmek adına yıllardır mücadele verdiklerini belirterek “Özellikle tiyatro ve müzik alanında projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Tiyatro ile kendimizi ve gizli kalmış yeteneklerimizi keşfedip aktarmak istiyoruz. Her şeyden önemlisi önyargı ile bakan insanlara neler başarabileceğimizi göstermek istiyoruz.” dedi. Maltepe Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Kubilay Erdelikara ile görüştüklerini ve Engelsiz Tiyatro için start verdiklerini ifade eden eden Düztaş, “Belediye olarak engellilere yönelik proje ve çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” diye konuştu.
İLK DERS YAPILDI
Tiyatro grubu yapılan hazırlıkların ardından Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki ilk derste bir araya geldi. Katılımcılar bu çalışmada yer almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Tiyatro grubunda yedi yaşındaki en küçük oyuncudan yetmiş yaşına kadar uzanan yaş aralığında, farklı engel düzeyinde 25 katılımcı yer alıyor. Haftanın bir günü Maltepe Belediye Tiyatrosu oyuncularından Bahadır Keşan ve Büke Okyay tarafından katılımcılara temel tiyatro eğitimi dersleri verilecek. 1 sene devam edecek eğitimin ardından katılımcılar tiyatro oyunlarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Tiyatro grubunun ilk dersine Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner’de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir