CHP’YE 5 MİLYON TAKTI

CHP’YE 5 MİLYON TAKTI
CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdiği Mustafa Sarıgül’ün, partiye 5 milyon TL’lik borç bıraktığı ortaya çıktı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdiği Mustafa Sarıgül’ün, partiye 5 milyon TL’lik borç bıraktığı ortaya çıktı. CHP İstanbul İl Örgütü’nün 7 milyon TL’lik borcunun 5 milyon TL’sinin Sarıgül’ün seçim kampanyasından kalan borç olduğu belirtildi
‘KAMPANYANIN MALİ KISMINI ÜSTLENMİŞTİ’
CHP kulislerinde konuşulan iddiaya göre, Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak CHP’ye katıldığı dönemde, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede “Kampanyanın mali kısmını üstleniyorum” sözü verdi. Ancak daha sonra  faturaları, dönemin CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya göndererek imzalattı. 
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Murat Karayalçın’ın göreve başlamadan önce Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul İl Örgütü’nün borcunun ödenmesi için çözüm bulunmasını istediği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli krizi sırasında, “Şişli konusunu ben farklı çözeceğim. Nasıl olduğunu yakında görürsünüz” demişti. Bu sözler, Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın borcunun Sarıgül’den tahsil edilmesi için de devrede olduğu ve Sarıgül ile görüşmeler yaptığı şeklinde yorumlandı. 
Buna karşılık Sarıgül, kimseye borcu olmadığını, borcun CHP İstanbul İl Örgütü’ne ait olduğunu ileri sürüyor. Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Hasan Aydın, Aydınlık’a  “Bizim hiç kimseye tek kuruş borcumuz yok. Bu borç işi değil. Bu tamamen Sarıgül’ün önünü kesme operasyonudur” dedi. Aydın,  Şişli Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili olarak da, “Orada, hırsızlık yok, üçkağıt yok, tehdit yok. O soruşturmadan bir şey çıkmaz” diye konuştu.
PARTİYE İHTARNAME VE DAVA
Bir süre önce, seçimlerde koordinatör olarak görev yapan Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’na “3 milyon TL’lik borç ödenmezse yargı yoluyla tahsil edileceği” şeklinde bir ihtarname gelmişti.  İstanbul’da yaşanan borç krizinin bir benzerinin Ankara’da yaşandığı, CHP’ye “ilamsız icra takibi” davaları açıldığı belirtildi. CHP’nin sadece İstanbul  ve Ankara il örgütlerinin, seçim harcamaları nedeniyle 10-13 milyon TL borcu bulunduğu ifade ediliyor.
SARIGÜLCÜLER GÖZDEN DÜŞTÜ
Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül’ün Ankara’da buluşmalarına aracılık eden İstanbul Milletvekilli Aydın Ayaydın geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etti.  30 Mart seçiminde Sarıgül’e destek veren Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin MYK dışında bırakıldı. Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Faruk Loğoğlu da PM’ye ve MYK’ya alınmayarak tasfiye edildi. Sarıgül’ü destekleyen isimlerden Erdoğan Toprak delegeler tarafından “çizildiği” için yönetim dışında kaldı ancak Kılıçdaroğlu tarafından Başdanışman olarak görevlendirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir