BUNDAN SONRAKİ SÜREÇLERDE DARBELER OLMAZ

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇLERDE DARBELER OLMAZ
Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısırdaki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları ,,,

"14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde Kapadokya'da sıcak hava balonları Rabia pankartlarıyla havalandı.
 Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısırdaki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen "14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde Kapadokya'da hava balonları Rabia pankartlarıyla havalandı.
Nevşehir'in Göreme beldesinden sabah 06.00'da İngilizce, Türkçe, ve Arapça "14 Ağustos Dünya Rabia Günü. Tüm mazlumlar için balonlarımızı yükseltiyoruz. Siz de sesinizi yükseltin" yazılı pankartların asılı olduğu balonlar içindeki turistlerle birlikte havalandı.
Pankartlarla Kapadokya semalarında gerçekleştirilen uçuşta balonda bulunan yabancı turistler Rabia işareti yaparak etkinliğe destek verirken, uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.
Anatolian Balloons'un bağlı olduğu Uluer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, 14 Ağustos 2013 yılında, Rabia Meydanı’nda darbeciler tarafından sivil halka karşı yapılan katliamın üzerinden bir yıl geçtiği ve yaşanılan acıların tüm İslam aleminin gönlünde derin yaralar açtığını söyledi.
Bu katliamı gerçekleştirenlerin başında bulunan Sisi'nın Mısır'a milleti tanklarla ezerek cumhurbaşkanı ilan edildiğini anımsatan Uluer, "Bir yıldır döktükleri kanların üzerine inşa ettikleri iktidarlarıyla huzur bulamıyorlar. Mısır’da, Libya’da, Cezayir’de, Tunus’ta ve Gazze’de halkın iradesiyle seçtiği iktidarları kirli oyunlarla devirmeye çalıştılar. Şehitlerimizin kanları ümmetin gençlerini besliyor şimdi. Dalga dalga bir ümmet rüzgarı esiyor her yandan. Şimdi dünyanın her yanında Rabia işareti var. Zulmünüz arttıkça kuvvetleniyoruz" dedi.
14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle kendilerinin de bir organizasyon gerçekleştirdiklerini bu kapsamda sahip oldukları balonların sepetlerine günün anlam ve önemini belirten pankartlar atıklarını kaydeden Uluer, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde hazırladıkları pankartlarla balonların Kapadokya semalarında uçuş gerçekleştirdiklerini ve böylelikle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
Uluer, Kapadokya'nın yılda 2 buçuk milyon turistin ziyaret ettiği bir bölge olduğunu bugün ki uçuşta da pankartların asılı olduğu balonlarda her milletten insanın olduğunu vermiş oldukları mesajın yerine ulaştığını inandıklarını sözlerine ekledi.
''Bundan sonraki süreçlerde darbeler olmaz''
Organizasyona destek veren Milli İrade Platformu sözcüsü Mustafa Özdemir de 2013 Temmuz ayında Mısır'daki darbenin ardından 14 Ağustos'un dünyanın her yerinde Dünya Rabia Günü olarak ilan edildiğini anımsatarak, bu kapsamda kurulan platforma tüm dünya Müslümanlarının ve  tüm dünya mazlumlarının destek verdiğini kaydetti.
Tüm dünyadaki darbelerin sona ermesi, direnişlerin başarıya ulaşması, darbecilerin yargılanması, insan hakları ihlallerinin sona ermesi için tüm dünyada olduğu gibi Nevşehir'de bugüne destek verdiklerini ifade eden Özdemir, "Bundan sonraki süreçlerde darbeler olmaz, insanlar darbelerin getirmiş olduğu sıkıntılarla karşı karşıya kalmazlar, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler kazanır. Nevşehir'de de Dünya Rabia Günü çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerin ilki Kapadokya'nın simgesi haline gelen balonlardan pankartlarla uçuş gerçekleştirildi. Bu organizasyonu tertipleyen Halil Uluer'e teşekkür ederiz." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir