KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY TALİMATI

KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY TALİMATI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da, cumhurbaşkanlığı seçim sonucu ..

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da, cumhurbaşkanlığı seçim sonucu ve parti içi muhalefetin çıkışı değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına 11-12 ya da 18-19 Ekim için kurultay talimatı verererek, “Güçleri yetiyorsa, toplasınlar imzalarını, gereğini yapacağım. Onlar toplayamayacak ama biz toplarız. Seçimli olağanüstü kurultay ve tüzük kurultayını birlikte toplamanın hukuksal çalışmalarına başlayın” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “Ekim ayında toplayacağım olağanüstü kurultay için hazırlıklara başlayın” talimatı verdi. Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendisinin yapacağı kurultay çağrısı için kafasındaki tarihin ‘11-12 ya da 18-19 Ekim’ olduğu öğrenildi.
ONLAR DEĞİL BİZ TOPLARIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları ve parti için muhalefetin çıkışı değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, “Güçleri yetiyorsa, toplasınlar imzalarını, gereğini yapacağım. Ne yapacaklarını izleyeceğim. Partililerimiz de, delegemiz de, tabanımız da izleyecek. Ancak başaramayacaklar, göreceğiz ne kadar delege destekleri olduğunu” değerlendirmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “Onlar toplayamayacak ama biz toplayabiliriz. Seçimli olağanüstü kurultay ve tüzük kurultayını birlikte toplamanın hukuksal çalışmalarına başlayın. Tüzük Kurultayı yoluyla başta ‘Güçlü Genel Sekreterlik’ olmak üzere yönetimsel değişiklikler yapacağız. Seçimli kurultay ile yönetimimizi de yenileyeceğiz. 11-12 Ekim ya da 18-19 Ekim kurultay için uygun mu bakın” direktifi verdi.
DİSİPLİN SÜRECİNİ İŞLETİRİM
Kılıçdaroğlu’nun, kendisini istifaya davet edenler hakkında da, “Düşüncelerini, özgürce dile getirmesine karşı değiliz. Talepler, parti içi demokrasi ve hukuk çerçevesinde dile getirildiği müddetçe sorun görmeyeceğiz. Ancak seçim sürecinde bırakın Ekmeleddin Bey’e destek olunmasını, kendisine oy verilmemesi yönünde çalışma yapanların olduğunu da biliyorum. Parti suçu işlediler, bundan sonraki açıklama ve faaliyetlerle de tüzüğüne aykırılıkta ısrar ederlerse disiplin sürecini işleteceğim” dediği belirtildi.
MHP İKNA EDEMEDİ
MYK toplantısında, “CHP’nin güçlü olduğu seçim bölgelerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, CHP’nin gücü oranında destek aldığı görülmektedir. Ancak MHP’nin güçlü olduğu seçim bölgelerinde, tabanını İhsanoğlu’na ikna edemediği görülmektedir” değerlendirmesi de öne çıktı.
TBMM’DE GÖREVLİYDİK
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise CHP içinde yaşanan tartışma kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Genel Başkan ‘Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır’ şeklindeki açıklamaları oldu. Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir