4K EKRANLI TELEFONLAR YOLDA MI?

4K EKRANLI TELEFONLAR YOLDA MI?
Piyasa gözlemcilerinin yeni raporu 2015'te beklenen rekabeti gözler önüne seriyor.

Piyasa gözlemcilerinin yeni raporu 2015'te beklenen rekabeti gözler önüne seriyor.
Digitimes'ın sanayi gözlemcilerine dayandırdığı yeni raporuna göre, akıllı telefon üreticileri arasındaki donanım rekabeti ekran ve kamera fonksiyonlarının geliştirilmesine odaklanacak.
LG, Samsung, Oppo ve Vivo gibi şirketler 2014'te 2K ekran kullanmaya başladı. 2015'te ise 2K ekranın üst düzey modellerde standart olması bekleniyor. Fakat farklı bir raporda 2K ekran yerine Full HD ile yarışa devam ederek, performansta öne geçmeye çalışacak olan bazı üreticilerin olduğu da ileri sürülmüş.
Digitimes'ın aktardıklarına geri dönersek 2015'in 2. yarısında bazı amiral gemileri 4K ekran ile ortaya çıkabilir. Buna ek olarak kaynaklar ileri sürülerek kavisli modellerin (Samsung Galaxy S6 Edge gibi) geleceği belirtilmiş.
Bu sene kamera standartının 20 MP olacağı vurgulunanlar arasında. Selfie yaniözçekim olarak yükselen ön kameraların ise 8 hatta 13 MP'e kadar yükseleceği de iddia ediliyor. Kamera konusunda ufak bir ekleme yapalım. Çin kaynaklı eski raporlarda ve bazı analistlerin öngörü raporlarında çift kameranın da 2015'te yaygınlaşacağı belirtiliyordu.
Sizin bu seneki akıllı telefonlardan beklentileriniz nedir? Üst düzey modellerde ne olmasını istersiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir