İSTANBUL'DA OTOPARKLAR HER GÜN YOĞUN

İSTANBUL'DA OTOPARKLAR HER GÜN YOĞUN
Günde yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veren İSPARK İstanbul’un otopark verilerini tespit etti. Kentin 500 noktasında İSPARK personellerinin çok fonksiyon

Günde yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veren İSPARK İstanbul’un otopark verilerini tespit etti. Kentin 500 noktasında İSPARK personellerinin çok fonksiyonlu teknolojik el terminalleriyle yaptığı işlemler incelendi. Parklanma detayları incelenerek yapılan araştırmada bölge bazında giriş ve çıkış saatlerine göre yoğunluk analizi yapıldı.
3.5 milyona yakın aracın bulunduğu kentte iş hacmine bağlı olarak yaşanan yoğunluk otoparklarda da artış gösteriyor. Sürücülerin artık trafikte önceliği otopark. Trafikten ve gereksiz dolaşmaktan trafik stresi yaşayan sürücüler bir ana önce otopark yeri bularak araçlarını park etmek istiyorlar. İstanbul’un en yoğun ilçelerinde yaşanan araç yoğunluğu ve otopark alanlarının yetersiz olması istatistiki veriler ışığına tespit ediliyor.
İSPARK ilgili birimlerle koordinasyonu sağlayarak günlük araç giriş-çıkış oralarını ve otopark kapasitesini tespit ederek sürücülerin sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla yeni otopark alanları planlıyor.
İSTANBUL’UN EN YOĞUN İLÇESİ FATİH
2014 yılı ocak-ekim aylarını baz alan otopark yoğunluğu istatistiki verileri çıkartıldı. İSPARK otopark alanlarında İstanbul genelinde yoğunluk ve doluluk yaşanıyor. İstanbulluların en yoğun kullandığı Fatih ilçesidir.
İSPARK otoparklarını kullanan sürücülere fatihte bir yıla yaklaşan sürede 4milyon işlem gerçekleştirdi.  Aylık verilere bakıldığında 350 bin ile 400 bin arasında işlemin yapıldığı ilçede İSPARK’ın 11 bin 300 araçlık otopark kapasitesi bulunuyor. Sadece İSPARK verilerini bakıldığında Fatih ilçesine ayda 400 bine yakın araç giriyor. Bunların otoparkları kullanan araçlar olduğunu düşünürsek kısa zamanlı parklanan araçlarla birlikte bu rakam iki katına çıkıyor.
KADIKÖY İKİNCİ SIRADA
Günlük ve aylık parklanma detaylarına bakıldığında otopark alanlarının yoğun olduğu yerlerden biri de Kadıköy İş hayatının hızlı temposunun yaşandığı ve Avrupa yakasına ulaşımda transfer noktalarının bulunduğu Kadıköy’de İSPARK 10 aylık sürede 3,5 milyon parklanma işlemi gerçekleştirdi. Sürücüler özellikle İDO Marmaray ve Metro istasyonlarına yakın otoparkları yoğun olarak tercih etti.
İSPARK personelinin otoparka parklanan araçların işlemini gerçekleştirdiği el terminalleriyle elde edilen veriler Fatih, Kadıköy, Beşiktaş, Avcılar, Üsküdar ve Ümraniye’de yoğunluğun daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir