İSTANBUL’DAN SARAYBOSNA’YA TAM DESTEK

İSTANBUL’DAN SARAYBOSNA’YA TAM DESTEK
Saraybosna’yı ziyaret ederek Kanton Başbakanı Elmedin Konakovic ile görüşen Başkan Kadir Topbaş, kardeş şehre ulaşım, eğitim, turizm, su ve altyapı gibi her alanda destek verdiklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraybosna’yı ziyaret etti. Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ve Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka tarafından karşılanan Kadir Topbaş, başbakan ve belediye başkanı ile bir süre görüştü.
Bosna-Hersek Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ve Bosna Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Topbaş, Aliya İzzetbegoviç’in arkadaşı 88 yaşındaki savaş kahramanı İsmet Kasumagic’ten Bosna’nın kurtuluş savaşı mücadelesini ve İzzetbegoviç ile anılarını dinledi.
Bosna-Hersek Savaş Müzesi ile şehir kütüphanesini gezen ve Aliya İzzetbegoviç'in yaşadığı evi de ziyaret eden Topbaş, şehrin çarşısını da gezerek Saraybosnalılarla buluştu. Saraybosna Belediyesi’ni ziyaretinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde yaptığı yatırım ve hizmetler hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulunan Başkan Kadir Topbaş, düzenlediği basın toplantısında temasları hakkında bilgi verdi.
Bosna-Hersek’te bir günlük yoğun bir programla çok verimli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Kadir Topbaş, Elmedin Konakovic ve Abdullah Skaka ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Topbaş, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra birçok dünya şehrinin belediye başkanı gibi Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic’in de kendisine taziye ziyaretinde bulunduğunu hatırlattı.
Topbaş, “Kendilerine o gün söz verdiğim gibi İSKİ ve İETT Genel Müdürlerimiz ile İSTAÇ Genel Müdürümüz ve meclis üyelerimizden oluşan bir heyetle birlikte Saraybosna’yı ziyarete geldik. Kendimizi evimizdeki kadar rahat hissettiğimiz Bosna’da evimizdeymiş gibi sıcak karşılandık. Saraybosna’ya her gelişimde ciddi gelişmeler görüyorum. UCLG Dünya Teşkilatı ve İBB Başkanı olarak, bundan dolayı sayın kanton başbakanı ile sayın belediye başkanını tebrik ediyorum” diye konuştu.
ULAŞIM SU EĞİTİM VE TURİZM'DE TAM DESTEK
İstanbul ve Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan itibaren çok ciddi gelişmeler yaşandığına ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Ülkelerin gelişmesi yerelden olur. Yerel yönetimlerin başarısı gelişmeyi sağlar. Türkiye’de İstanbul bunun bariz örneğidir. Türkiye’nin gelişmesinde yıllık 13 milyar dolarlık bütçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin payı büyüktür. Gelişme yolunda önemli adımlar atan Saraybosna’daki toplu ulaşım sistemine İBB olarak katkı sunduk. Konya Büyükşehir Belediyesi buraya 20 tramvay hediye etmişti. Biz de İBB olarak İETT’nin yenilediğimiz 45 tane otobüsünü hediye ettik. İnşallah 15 tane gönderip otobüsleri 60’a tamamlayacağız. İSKİ Genel Müdürlüğümüz de Saraybosna’daki su yönetimine ciddi destek veriyor. Saraybosna’nın su altyapısı, İstanbul’da başardığımız gibi İSKİ’nin buraya desteğiyle hızlı bir şekilde yenilenecek ve inşallah su problemi tamamen bitecek. Saraybosna Belediyesi’nin park bahçeler için bank üreten şirketinin ürünlerini, İstanbul üzerinden satış yaparak dünya ile buluşturacağız. Bunun da mutabakatına varıldı. Turizm konusunda da birlikte çalışarak İstanbul üzerinden Saraybosna’ya turist akışı sağlayabiliriz. İstanbul’daki turizmcilerle yapacağım toplantıda bunu dile getireceğim. Ayrıca İstanbul’daki üniversitelerin Saraybosna’dan öğrenci almasını ve buradaki üniversitelere öğrenci göndermesini sağlayacak bir sistem için destek vereceğiz. Bosna’nın sıcak dostluğunu daima yüreğimizde taşıyacağız.”
KONAKOVİC: ''İSTANBUL’UN DESTEĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ''
Kadir Topbaş’ın UCLG, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB’deki çalışmalarını yakından takip ettiğini ve çok başarılı bulduğunu dile getiren Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ise, şunları kaydetti;
“İBB’nin bütçesi Bosna-Hersek Devleti’nin 4 katı. Kadir Topbaş, böyle büyük bir ekonomiye yön veren çok başarılı bir belediye başkanı. Saraybosna’nın gelişmesi için İstanbul’dan ve Türkiye’den istediğimiz tüm destekleri aldık ve bunun sonucu şehrimizde kendisini gösteriyor. Ulaşım, turizm ve eğitim alanında İstanbul’dan aldığımız ve alacağımız destekleri çok önemsiyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir