Ataşehir’de Müzik Evrenselleşti: Gençler Kültürleri Buluşturdu

Ataşehir’de Müzik Evrenselleşti: Gençler Kültürleri Buluşturdu
Ataşehir Belediyesi, Almanya’nın Monheim am Rhein Belediyesi ile iş birliği içinde 17–21 Eylül 2025 tarihleri arasında İstanbul’da uluslararası Enstrüman Kampı düzenledi.

Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimleri Müzik Bölümü ile Monheim am Rhein Belediyesi Müzik Okulu’ndan bir araya gelen 9 öğrenci ve 4 öğretmen, sanatseverleri müziğin sınır tanımayan diliyle buluşturdu.
Mandolin, keman, klarnet, alto saksafon, gitar, bas ukulele ve bağlama gibi farklı enstrümanlarla yapılan ortak çalışmalar, gençlere hem yeni bir bakış açısı hem de unutulmaz bir deneyim kazandırdı.

ga.jpg

Kamp süresince genç müzisyenler, yalnızca prova ve derslerle değil, aynı zamanda çeşitli kültür-sanat kurumlarını ziyaret ederek ufuklarını genişlettiler.
Programın doruk noktası ise 20 Eylül Cumartesi günü “Ataşehir Belediyesi 3. Caz ve Sinema Günleri” kapsamında gerçekleşen dinleti oldu. Katılımcılar, hafta boyunca birlikte ürettikleri çalışmaları sahneye taşıyarak müziğin birleştirici gücünü paylaştılar.

68.jpg

Ataşehir Belediyesi için bu kamp, yalnızca bir eğitim programı değil; gençlerin hayallerine, özgüvenlerine ve yaratıcılıklarına yapılan uluslararası bir yatırım oldu. Sanatla büyüyen, müzikle bağ kuran gençler burada yeni dostluklar geliştirdi, farklı kültürleri tanıdı ve geleceğe ilham verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir