YILLARDIR TRABZONSPOR’U DOĞRUYORLAR

YILLARDIR TRABZONSPOR’U DOĞRUYORLAR
Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da hakemler tarafından puanları gasp edilen Trabzonspor’da büyük bir isyan var. Son oynanan Gaziantep maçındaki Fırat Aydınus ve VAR hakemi Abdulkadir Bitigen’in kararları ve tavırları bardağı taşıran son damla oldu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ve Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, önceki gün TFF’ye çıkarma yapmış ancak Başkan Nihat Özdemir, Bordo-Mavililerin karşısına çıkacak cesareti gösterememişti.  
GÖZLEMCİLİK YAPIYORLAR 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF’den çıkışta yaptığı basın açıklamasında MHK sisteminin kökünden değişmesi gerektiğine özellikle parmak basmıştı. Son iki yılda MHK’nin 4 kez değiştiğine, ancak hiçbir şeyin değişmediğine düzenin aynı şekilde devam ettiğine değinen Başkan Ağaoğlu’na spor kamuoyu hak verdi. Şöyle ki Zekeriya Alp döneminin MHK’sinde yer alan Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen halen daha hakemlerin tepesinde.
BU ÇETE DAĞITILMALI
Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen hem gözlemcilik hem de hakem mentörlüğü yapıyor. Hakemlerin bu isimlerden etkilenmemesi mümkün mü? Zekeriya Alp yönetiminin bıraktığı yerden Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK yönetiminin Trabzonspor’a karşı operasyonları devam ediyor. Trabzonspor’un bastırıp yapması gereken 20 yıldır hakem camiasının içine MHK yöneticisi, gözlemci ve mentör olarak çöreklenmiş, Trabzonspor’un çalınan 4 şampiyonluğunda da etkisi olan bu çeteyi dağıtmaktır. NEDİR BU KİNİN SEBEBİ?
Geride kalan sezon hakem kararları ile şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor, bu sezon da geride kalan 4 maçın 3’ünde yine hakemlerin hışmına uğradı. 3-1 kaybedilen Beşiktaş maçında Ali Şansalan, Trabzonspor’un penaltısı vermezken aynı pozisyonda Beşiktaş lehine penaltı kararı verdi. Sezonun ikinci haftasında ise Denizlispor ile 0-0 berabere kalınan müsabakada bu kez sahneye Volkan Bayarslan çıktı. Trabzonspor’un 3 penaltısı ve bir nizami golü verilmedi.
4 MAÇTA YAPILANLAR ‘PES’ DEDİRTTİ
Son oynanan ve 1-1 berabere kalınan Gaziantep maçında ise Fırat Aydınus ve VAR hakemi Abdulkadir Bitigen, Trabzonspor’un 2 puanını gasp etti. Gaziantep lehine verilen penaltı kararı öncesi ev sahibi takım oyuncusu Kenan’ın topu elle kontrol edip kendisine avantaj sağladığı gözleniyor. Fırat Aydınus, VAR’da bu pozisyonu defalarca izlemesine rağmen olmayan penaltıyı vererek Trabzonspor’u mağdur etti. Daha sezonun ilk dört haftasında Trabzonspor’a yapılanlar ‘Pes’ dedirtti.
İŞTE O GÜN BUGÜN
Geçen yıl ki operasyonun bu sezon da devam etmesi Bordo-Mavili camiayı isyan noktasına götürdü. Bir şehrin üzerine bu kadar gidilmez. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve ekibi önceki gün TFF binasının önünde düzenlediği basın toplantısında aslında tüm mağdur kulüpler adına yumruğunu masaya vurdu. Türk futbolunun marka değeri hakemler sayesinde yerlerde sürünüyor. Futboldan çok hakemlerin kararları tartışılıyor. Artık bu düzenin değişmesi gerekiyor. O gün bugün…

 

untitled-2ff.gif

untitled-2en.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir