YEŞİLÇAY ZAYIFLATIYOR!

YEŞİLÇAY ZAYIFLATIYOR!
Yeşil çayın içinde, kafeinle beraber yağ yakıcı özelliği olan bir kateşin türünün de olduğunu belirten Diyetisyen Elif Yıldız, bu nedenle yeşil çayın zayıflatma yönünden daha etkili olduğunu söyledi.

Yeşil çaydaki antioksidan oranının siyah çaydan daha fazla olduğunu aktaran Diyetisyen Elif Yıldız yeşil çayın; yaşlanmaya karşı etkili olduğunu, kanserden, kalp ve damar hastalıklarından korunmaya yardım ettiğini söyledi.
Yıldız, "Bu etkileri sağlayan yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerdir. Bunlar; polifenoller, kateşinler, flavonoidlerdir. Bunlardan en sık duyduğumuz bir kateşin türü olan epigallokateşin gallattır (EGCG)” dedi.
EGCG’nin, üretim şeklindeki işlemler sebebiyle siyah çayda bulunmadığını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:
“Aynı zamanda başka çalışmalar, polifenolik bileşenlerin adipoz (yağ) dokuda, yağların yakılmasını arttırdığını göstermiştir. Termojenik etkisi ile metabolizma hızını da desteklemektedir.
Yani kısaca, yeşil çayın düzenli kullanımı ile vücudun yağ yakımını sağlayabildiğini, metabolizmayı hızlandırdığını, kilo verdikten sonra adipoz dokunun gelişimini engelleyebildiğini, obeziteden koruduğunu söyleyebiliriz."
YEŞİL ÇAY GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLMELİ?
Yeşil çayın günde 2-3 kupa içilebileceğini kaydeden Yıldız, "2-2.5 gram (bir tutam) yeşil çay bir kupa kaynamış su ile 3-5 dakika demlenerek (ağzı kapalı) içilmesi içindeki sağlıklı bileşenlerden faydalanmak açısından önemlidir” diye konuştu.
Bazı sağlık problemi olanların yeşil çay tüketimine dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizen Yıldız, “Böbrek hastaları, hipertiroid hastaları, hamileler, kalp-damar hastaları, bazı psikolojik (panik atak) rahatsızlığı olanlar, uyarıcı ilaç alanlar çayı dikkatle ve uzmana danışarak tüketmelidirler. Tabii şunu unutmamak gerekir: Zayıflama ve yağ yakımı sadece yeşil çay ile sağlanamaz. Yeterli ve dengeli beslenme ile beraber içildiğinde kilo verme hızını destekler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir