YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ 7/24 HİZMET VERİYOR

YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ 7/24 HİZMET VERİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında kurduğu Yerinde Çözüm Modeli ile acil müdahale gerektiren şehir sorunlarını vatandaşlardan önce fark ederek hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un koordinasyonunda İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş ve İBB Halkla İlişkiler Müdürü Atakan Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Yerinde Çözüm ekibi ile bir araya gelindi.
YERİNDE ÇÖZÜM EKİBİ 7/24 HİZMET VERİYOR
Yerinde Çözüm ekibinin donanımlı mobil araçlarla takip ve çözüm sunmak üzere İstanbul’un iki yakasında 7/24 hizmet vermesinin vurgulandığı toplantıda, etkin ve hızlı çözümler geliştirebilen bir model olması nedeniyle güçlenerek büyüyen Yerinde Çözüm araç sayısının 20’ye çıkarıldığı belirtildi. İstanbul’un her noktasında çalışmalarda bulunan araçların hizmet alanları belirlendi. Hızlı iletişim kurulabilmesi açısından özellikle Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki İletişim Noktaları’nın bulunduğu merkezlerin önemine dikkat çekildi.
“YERİNDE ÇÖZÜM MODELİ”
 2016 yılında İBB Halkla Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine başlayan “Yerinde Çözüm Modeli” kapsamında her bir bölgede görev yapacak minimum 2 kişiden oluşan gezici gözlem ekipleri oluşturuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde görev yapan Gözlem Ekipleri, uzun yıllar saha tecrübesi bulunan ve yerel yönetim süreçlerine hakim kişilerden titizlikle seçildi. Ekipler, sorumlu oldukları bölgelerde insan ve şehir hayatını riske atan, acil müdahale gerektiren sorunları vatandaşlardan önce fark ederek kısa zamanda çözüme kavuşturmaya tüm hızıyla devam ediyor.
 Gözlem Ekipleri, teknolojik olarak tam donanımlı, GPS sistemiyle birbiriyle ve merkezle sürekli bağlantı kurabilen, görüntüleri ve bilgileri anında komuta merkezine iletebilecek güçte özelliklere sahip mobil ekiplerden oluşturuldu. İstanbul’u ilgilendiren önemli konularda vatandaşların memnuniyetini kazanan Yerinde Çözüm ekipleri, şehrin önemli organizasyonlarında da aktif olarak görev aldı. Ekipler bir yılı aşkın süre boyunca, 153 İstanbul Çağrı Merkezi, İletişim Noktaları, Mobil İletişim Noktaları, Sosyal Medya, Muhtar, STK birimleri ve tüm iletişim kanallarıyla vatandaş tarafından Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ulaşan acil ve kronik sorunların çözümünde de ilgili birimlerle irtibata geçerek yerinde çözüme hız katmaya devam ediyor.
Öte yandan Yerinde Çözüm Model süreçlerinin hızlı, etkin ve çözüm odaklı olabilmesi amacıyla kurum, kuruluş ve STK gibi bütün paydaşlarla düzenli periyotlarda koordinasyon toplantıları gerçekleştiriliyor. Bilgilendirme toplantılarında etkileşimli olarak İstanbul’a hizmet eden yerel ve mahalli yönetimler de dâhil olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve STK’ların talep ve önerileri de takip altına alınarak çözüme kavuşturuluyor.
7/24 İstanbul genelinde son teknoloji ile mobil olarak faaliyet gösteren Yerinde Çözüm ekiplerinde 2017 yılının nihai hedefi İstanbul’un 39 ilçesine 39 Gözlem Ekibi yerleştirerek çözüm dinamiklerini daha da hızlandırmak, vatandaşın sorunlarının yerinde takibini yaparak hızlı ve etkin çözümleri sunmak olarak belirlendi.
  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir