YENİLENEN KEMAL TAHİR KÜTÜPHANESİ AÇILDI

YENİLENEN KEMAL TAHİR KÜTÜPHANESİ AÇILDI
Yenileme çalışması tamamlanan Kemal Tahir Kütüphanesi hizmete girdi. İlk gün kütüphaneyi ziyaret eden Başkan Ahmet Cin, gençlerle sohbet ederek kitap okudu.

Tarihi yapısı ve peyzajıyla şehrin simgesel yapılarından biri olan Kemal Tahir Kütüphanesi, yenileme çalışmaları sonrası hizmete girdi. Kitap Cafe’nin de eklemesiyle kütüphanenin kapasitesi iki katına, kitap sayısı da 30 binin üzerine çıktı. İlk gün kütüphaneyi ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Cin, gençlerle sohbet ederek “Yenileme çalışmasıyla Kemal Tahir Kütüphanesi çok daha kullanışlı hale geldi.” dedi. Ziyaretçiler ise kütüphanenin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üniversiteye hazırlanan 19 yaşındaki Gökhan Kılıç: “Kütüphane bu haliyle internetteki fotoğraflardan çok daha güzel duruyor.” dedi.
HES Kodu zorunluluğu getirildi
Yenileme çalışması kapsamında yanına Kitap Kafe inşa edilen Kemal Tahir Kütüphanesi’nin kapasitesi 200 kişiye çıktı. Ancak pandemi nedeniyle kapasite 100 kişiyle sınırlandırıldı. Yine tedbirler kapsamında kütüphaneye girenlere maskenin yanı sıra HES Kodu zorunluluğu getirildi. Ziyaretçiler, ateş ölçümü yapıldıktan sonra HES Koduyla kütüphaneye girebilecek. Kemal Tahir Kütüphanesi’nde mesai saatleri ise hafta içi 9.00-17.30 olarak belirlenirken hafta sonu hizmet verilmeyecek.
HES Kodu nedir? Nasıl alınır?
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir kod. Bu kod sadece toplu taşıma araçları, toplu kullanım alanları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bvirüs ulaşma riskini azaltmak amacına hizmet ediyor.
SMS’le HES Kodu Alma
HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini (gün sayısı olarak) yazarak 2023’e SMS atabilirsiniz.
Hayat Eve Sığar Uygulamasıyla HES Kodu Alma
Uygulamayı dijital marketlerden indirerek "HES KODU OLUŞTUR" bölümünün altında yer alan "Yeni Kod Ekle" butonuna tıklayarak yeni kod oluşturabilirsiniz.
E-Devlet Yoluyla HES Kodu Alma
Sağlık Bakanlığı, HES Kodu Üretme ve Listeleme sayfasına giderek sağ üstte yer alan “Yeni HES Kodu” butonuna tıklayarak yeni kod oluşturabilirsiniz.

untitled-1.jpgf.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir