BAŞKAN YILDIRIM STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

BAŞKAN YILDIRIM STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Millet Bahçesi’nden gerçekleştirilen canlı yayında Ümraniye’de bulunan gönüllü yardım kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Ümraniye’de 500’ü faaliyet halinde bine yakın dernek ve vakıf olduğunu, bunların da önemli görevler üstlendiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi de sosyal hizmetlerde çok önemli çalışmalar yapıyor. Tabi biz yapılan hizmetlerin reklamını yapmayı kendi alanımızda pek istemeyiz ama yeri gelmişken arkadaşlarımız anlatırken, Ümraniye Belediyemiz de neler yapıyor onun bilinmesi lazım. Daha evvel 7 bin aileye gıda veriliyordu. Üç tane marketimiz vardı. Biz geldiğimiz dönemde marketlerimizi kaldırdık onun yerine vatandaşlarımıza kartlar verdik. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olmak üzere 150 liradan başlayıp 300-350 liraya kadar kartlarla para yardımları yapılıyor. Bu kartlarla vatandaşlarımız mahallesindeki herhangi bir yerden istediği alışverişi yapıyor. Bunun dışında bir marketimizi hayır sahipleriyle birlikte giyim mağazasına çevirdik. Tabi keşke sosyal yardım yapmaya ihtiyaç olmasa. Hükümetimiz, başta Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve bilhassa kaymakamlıklarda kurulan sosyal yardım vakıflarıyla, belediyelerimiz de kendi içerisindeki dernek, vakıf ve müdürlükleriyle sosyal yardım konusunda AK Parti belediyeciliği bu konuda her türlü sınavı geçti. Ve hala hizmetlerine devam ediyor” şeklinde konuştu.
Belediyenin hangi koşullarda ve nasıl yardım yaptığını da anlatan Başkan Yıldırım, “Bu ailelerin durumuyla alakalı temasımızdan önce mutlaka belediyemizin ve kaymakamlık vakfımızın bir kontrolü yapılıyor. Eğer başka yardım yapılmışsa gıda yardımı, öğrenci bursuna veya başka türlü yardımlara dönebiliyor. Bu hizmetlerle de belediyemizin sosyal hizmetler müdürlüğü ilgileniyor. Bu arada pandemi döneminde, sağ olsun İHH’daki, Kızılay’daki ve diğer derneklerdeki genç arkadaşlarımızın gayretleriyle de 76 bin koli dağıtmış olduk. Bizim önemli bir hizmetimiz de, sıcak yemek vermemiz. Her gün 574 aile bu hizmetten yararlanıyor. Aynı zamanda bu pandemi döneminde maske ve dezenfektan temini de yapıldı. Bir buçuk milyona yakın maske ve dezenfektan dağıttık.
Daha evvelki yıllarda yetim ve öksüzlerimize hitaben yapılan giysi yardımını bu sene de kurban bayramı zamanında yaptık. STK’larımız, Kızılay ve İHH gibi dernekler vasıtasıyla Afrika ve diğer İslam ülkelerine kurban yardımı yaptık, fakat bu sene ilk defa pandemiden dolayı eskisi kadar yardım yapamadık. Ama belediyemizin derneğiyle bir yardım kampanyası düzenleyip 250 küçükbaş hayvanı kurban olarak binin üzerinde aileye dağıttık.  Ayrıca 637 ailenin bütçesine destek olmak adına encümen kararıyla 1 milyon 200 bin liraya yakın nakit yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

56225-baskan-yildirim-stk-temsilcileri-ile-bulustu-20200918-153508-umraniye-fotogaleri_800x600.jpg
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir