YENİ NESLİ ANLAYABİLMEK ZORUNDAYIZ

YENİ NESLİ ANLAYABİLMEK ZORUNDAYIZ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitim olmadan güvenli bir gelecek ve devam eden bir medeniyet anlayışını ortaya koyamazsınız” dedi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitim olmadan güvenli bir gelecek ve devam eden bir medeniyet anlayışını ortaya koyamazsınız” dedi. Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin eğitime tam destek vererek “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonunu sürdürdüğünü söyledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’daki okul aile birliği başkanlarıyla Asım Kibar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitimli İnsan” kavramı üzerinde durarak bu tanımın birey, toplum ve dünya üzerindeki etkisini önemli tespitlerle dile getirdi. 

Çocuklarımızı, Gençlerimizi İyi Donatmak Zorundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geçmişten geleceğe insan faktörünü ve insanın eğitimle kazandığı, kazandırdığı gücü anlattı. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz, sizden almış olduğumuz yetkiyi ve görevi; bu topluma, bu makamın sorumluluğuyla en iyi şekilde hizmetle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnsan eğitiminin olmadığı bir yerde, ne insanlığın daha rahat yaşayabileceği bir ortam oluşturulabilir ne de emanet edilecek bir nesil oluşabilir. Eğitim olmadan güvenli bir gelecek ve devam eden bir medeniyet anlayışını ortaya koyamazsınız. Dolayısıyla ne kadar teknolojiyle, bilimle ve modern çağın gerektirdiği bütün teknolojik imkanları kullanırsanız kullanın, eğer ki siz insan yetiştiremiyorsanız siz ziyandasınız demektir. İnsan yetiştirmeden geleceğe adım atmak mümkün değildir. Ne kadar maddi imkanınız varsa da, insana yatırım yapmadığınız sürece zarardasınız, geleceğiniz hüsrandır, karanlıktır, eninde sonunda sizin başınıza iktidarlar kuracak olan dünyanın yeni güçleri gelecektir. Bilgiye sahip olmadan dünyada söz sahibi olmak mümkün değildir. Bunu da başarmanın yolu eğitimdir. Çocuklarımızı, gençlerimizi iyi donatmak zorundayız. Onlara bu bilgi zırhını iyi oluşturmak zorundayız. Milli ve manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza mutlaka sunmak zorundayız” 

Yeni Nesli Anlayabilmek Zorundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin imkanlarını kullanırken eğitim konusunda hiçbir kısıtlamaya gitmediklerinin altını çizdi. Başkan Yazıcı, “Okulların fiziki yapısında yapılabilecek tüm hizmetleri yapıyoruz. Temizlik personeli veriyoruz. Belirli çalışmalarda bulunuyoruz. Laboratuar ortamları oluşturuyoruz. Teknik donanım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 4 okulu kendi imkanlarımızla yaptık” dedi.
Bilginin yenilenen, hızına yetişmekte zorluk yaşanılan bir güce sahip olduğunu belirten “Yeni nesli anlayabilmek zorundayız” diyen Başkan Yazıcı, geleceğimizi emanet edeceğimiz neslin sağlıklı, eğitimli, eğitimle kazandığı bilgiyi topluma faydalı hizmetlerle sunan bireyler olarak yetişmesi için imkanları sonuna kadar değerlendireceklerini söyledi.
Tuzla Behiye-Dr.Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi eski Okul Aile Birliği Başkanı, Tuzla Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Haluk Oral, eğitime katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya tablo içinde çini tabak hediye etti. 

tyntitled-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir